BOLEST USTAŠKOG MOZGA! U programu reklamirali "Mit o Jasenovcu" - na koricama srpske vođe poređane IZNAD GOMILE LOBANJA!

Autor:

Vesti

25.10.2018

10:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U jutrošnjoj emisiji "Dobro jutro Hrvatska" na HRT-u je predstavljeno nešto što se zove Festival rodoljubivog filma Gordan Lederer, a tokom predstavljanja, voditeljka je reklamirala revizionističku knjigu i film Mit o Jasenovcu, kao i film Jakova Sedlara "Sto godina srbijanskoga terora u Hrvatskoj 1918. - 2018".

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Da li je ovo MIT?!!!

Grafičko rešenje filma "Sto godina srbijansog terora u Hrvatskoj ..." je slično američkom spomeniku "Maunt Rašmor", na kojem se iznad hrpe požutelih lobanja nalaze likovi Aleksandra Karađorđevića, Svetozara Pribićevića, Milorada Pupovca i Aleksandra Vučića.

Pre nego što su organizatori uopšte uspeli da predstave program festivala, prekinula ih je voditeljka Liljana Vinković rekavši pokazujući grafičko rešenje filma:

"Ne smemo zaboraviti, to je Jakov Sedlar i film ''Sto godina srbijanskog terora'' kojim će se on predstaviti".

Portal Index piše da su u studiju sedeli autor festivala Marijan Capek i potpredsednik Udruženja hrvatskih dobrovoljaca "Domovinskog rata" Smiljan Tomašević.

Autor festivala Marijan Capek predstavio je zatim program festivala, nabrajajući filmove. Spomenuo je naslove Štafeta smrti i Dr. Franjo Tuđman - junak Domovinskog rata.

Nakon njega, javio se potpredsednik GO UHDDR-a Smiljan Tomašević s daljnjom listom filmova (Krvava berba grožđa, Ovčara neispričana priča, Jazovka, Broj 55). 

Posebno je izdvojio premijeru Sedlarovog filma "Sto godina srbijanskoga terora u Hrvatskoj 1918. - 2018." u Zaprešiću.

Foto: printscreen/index.hr
Portal preneo skandal iz jutarnjeg

Nakon njegovog izlaganja, opet se javila voditeljka Vinković, ovaj put s drugim naslovom i drugim grafičkim rešenjem.

- Tu je i Mit o Jasenovcu od Romana Leljaka. Drago mi je da ste i njega uključili, on je puno istraživao o ovome, tako da će biti zanimljivo pogledati njegova dva filma - rekla je Vinković.

Na to joj je Tomašević odgovorio da veruje da smo mi zrelo demokratsko društvo koje se može suočiti s prošlošću. 

- Treba ići s istinom i krajnje je vreme da se ne delimo na leve i desne i da moramo prihvatiti prošlost onakva kakva jeste - rekao je Tomašević dok je kamera zumirala naslov "Mit o Jasenovcu".

O ovom skandalu, Index je, kako navodi, poslao pitanje HRT-u, jer knjiga Mit o Jasenovcu relativizuje fašizam, umanjuje broj žrtava logora i simpatizira ustaški pokret i NDH. 

Čelnici grada Samobora i Čakovca već su se ogradili od prikazivanja ovog filma i oštro osudili pokušaj istorijskog revizionizma "najmračnijeg doba hrvatske istorije".

Inače, urednica emisije Dobro jutro Hrvatska je Ana Milić, majka novog mladog portparola vlade i HDZ-ovca Marka Milića.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading