Vučić reagovao povodom skandalozne naslovnice koja poziva na linč novinara

Autor: Republika

Vesti

01.11.2018

12:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić osudio je danas i kao predsednik Republike i kao građanin naslovnu stranu Ilustrovane politike.

RepublikaFoto: Tanjug
Aleksandar Vučić

- To nije javni diskurs kakav želimo - rekao je Vučić za Prvu televiziju povodom naslovnice tog nedeljnika sa porukom "Psi su pušteni".

- Pokušaću da odgovorim bez bilo kakvog ''ali''. Kao predsednik Republike i običan čovek to osuđujem - rekao je Vučić i dodao da se nada da se tako nešto neće ponavljati, bar ne u medijima u čijem vlasništvu bilo kakav udeo ima država.


Vučić je ukazao takođe da se stvari vrlo često jednostrano posmatraju, te da tako niko nije reagovao na naslovne strane na kojima je pisalo "Samo snajper Srbina spasava". 

Upitan da li će neko biti kažnjen, Vučić je rekao da nije policajac da bi kažnjavao, te da se ne kažnjava zbog uređivačke politike, i dodao da se Nadzorni odbor Polike ne meša u uređivačku politiku.

Inače, preteća naslovna strana nedeljnika Ilustrovana politika u kome se huška na novinare nezavisnih medija poput Danasa, Vremena i NIN-a postala je meta osude i van granice Srbije.

Međunarodna novinarska organizacija “Reporteri bez granica” osudila je kako se navodi “govor mržnje i poziv na linč”  provladinog nedeljnika Ilustrovana Politika protiv nezavisnih kritičkih medija.

Podsetimo Ilustrovana politika je na naslovnoj strani, pretećom slikom i rečima praktično pozvala na linč nezavisnih štampanih medija – nedeljnika Vreme i NIN-a kao i dnevnog lista Danas.

Podsećamo, autor ovog teksta i glavni autor Ilustrovane politike Đorđe Martić, bio je urednik Politike ekspres u periodu kada je, pet dana pre ubistva novinara Slavka Ćuruvije 1999. godine, objavljen tekst "Ćuruvija dočekao bombe" Miroslava Markovića, koji je iste večeri pročitan i u Dnevniku RTS-a.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (32)

Loading
Nale

01.11.2018 13:07

Svako iole razuman će osuditi ovakav potez.

mira

01.11.2018 18:01

@Nale - Никакв линч није пожељан!

borko

01.11.2018 13:07

Pa svaki normalan čovek bi isto to učinio.

opera

01.11.2018 13:26

Vucicu je sve teze i teze da se izbori sa olosima. Sada jos ova nova prica tj. naslov.