Biti ili ne biti! Da li Šešelj ostaje bez poslaničkog mandata?!

Autor: Tanjug

Vesti

06.11.2018

12:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Odbora za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja Aleksandar Martinović zaključio je danas da isključivo samo na osnovu zakonske regulative treba da bude donesena odluka o mandatu šefa poslaničke grupe SRS Vojislava Šešelja.

RepublikaFoto: Tanjug
Vojislav Šešelj

On je bio jasan rekavši i da nema zakonskog osnova da se poslaniku Vojislavu Šešelju oduzme mandat. Martinović je rekao da je njegov stav kao pravnika, ali i kao predsednika nadležnog odbora već izneo kada je to pitanje ranije potencirala druga poslanička stranka.

- Nije ispunjen nijedan od zakonskih uslova da bi mu se oduzeo mandate. To ne znači da se ja slažem sa politikom i sa izjavama Vojislava Šešelja, ali jedno je naše političko neslaganje, a drugo je poštovanje pravnog poretka Srbije - rekao je Martinović novinarima u parlamentu.


On je dodao da smatra da predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković nije pogrešila kada je rekla da se jezikom ultimatuma ne govori ni sa kim, a naročito sa političkim saveznicima i partnerima.
RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Aleksandar Martinović

- Izjava predsednice skupštine je bila potpuno na mestu i doprinela je da se smiri poprilično uzavrela atmosfera narodnih poslanika - dodao je Martinović.


Prethodno je u sali poslanik stanke Rasima Ljajića koja je u koaliciji sa vladajućom SNS, Muamer Bačevac zatražio od predsednice Skupštine Srbije Maje Gojković da u narednih nekoliko dana zakaže sednicu Administrativnog odbora kako bi se Šešelju oduzeo mandat, a Gojković mu je poručila da ona ne prihvata ultimatume i da neće da zakazuje sednice odbora pored "živog predsednika administrativnog odbora".

Martinović kaže novinarima da su odnosi u koaliciji stabilni i podsetio da je Aleksandar Vučić (predsednik SNS) jasno rekao da je on spreman da zaštiti svakog ministra uključujući i Ljajića čak i onda kada njega (Vučića) niko nije branio.

Vučić je, podseća Martinović, rekao da nema nikakva saznanja da je Rasim Ljajić vođa bilo kakvog narko kartela u Srbiji. 

- Što se tiče funkcionsanja u skupštini, imamo korektnu saradnju sa poslanicima SDPS-a. Pravo je svakog narodnog poslanika da ima i svoje lično mišljenje u određenim pitanjima za koje on smatra da su važna za njegovu stranku i pripadnike njegovog naroda - rekao je Martinović.

Važno je, poručuje šef poslanika naprednjaka, da se mi slažemo oko strateških pitanja u kom pravcu država Srbija treba da ide.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading