CIRKUS-OPOZICIJA NE ZNA ŠTA ĆE: Na jedne izbore hoće da izađu, a na druge neće!

Autor:

Vesti

07.11.2018

06:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Čelnici Saveza za Srbiju definitivno su odlučili da bojkotuju izbore u Kuli, Kladovu i Doljevcu, raspisane za 16. decembar jer ih smatraju "nelegitimnim", ali zato u Lučanima vode žestoku kampanju i nemaju zamerke na regularnost izbornog procesa.

RepublikaFoto: Tanjug/T. VALIČ
Savez za Srbiju ne zna šta bi

Đilasov savez, naime, tvrdi da u ove tri opštine nisu ispunjeni zakonski uslovi za raspisivanje izbora, te da će od Ustavnog suda tražiti ocenu ustavnosti i zakonitosti, kao i privremenu meru obustavljanja svih predizbornih radnji.

- SZS neće učestvovati u prljavoj igri režima kojom Kulu, Kladovo i Doljevac zloupotrebljava kao pokaznu vežbu dirigovanja izbora i pokoravanja birača - naveli su u savezu.

Međutim, sagovornici Srpskog telegrafa su uvereni da odluka SZS nema veze samo sa "legitimnošću", već da opozicija nema kapacitete da se pojavi na tim izborima.

- Asimetrija u odnosu prema lokalnim izborima i odluka da na jedne izlaze, a na druge ne jasno govori da se povlače jer nemaju šanse. Misle da će se osramotiti i to je u pitanju više nego to što veruju da izbori nisu legitimni - kaže politički analitičar Dragomir Anđelković.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Bojan Klačar

Izvršni direktor Cesida Bojan Klačar poslednji potez opozicije objašnjava nedovoljnom spremnošću na izbornu trku.

- Za kratak period, otkad je SZS osnovan, nisu uspeli da naprave odbore u tim gradovima, tako da objektivno, tehnički i u ljudstvu ne bi mogli da izađu na te izbore, a druga prepreka je sam datum izbora. Imaju malo vremena da se organizuju i to je razlog za bojkot budući da su izbori iznenada raspisani - kaže Klačar.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading