Dačić: Rukovodstvo Kosova je već u Interpolu, ali na poternicama!

Autor: Tanjug

Vesti

07.11.2018

14:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministra spoljnih poslova Srbije, Ivica Dačić rekao je da se rukovodstvo Kosova već nalazi u Interpolu i da Hašim Tači uzalud nazdravlja sa Sebastijanom Kurcem, kao i da će se još videti ko će poslednji nazdravljati.

RepublikaFoto: Tanjug/R. PRELIĆ
Ivica Dačić

On je rekao da velike zemlje vrše pritisak da Kosovo uđe u Interpol, ali da to nije dovoljno i da treba sačekati glasanje. Kako je kazao, Kosovo ne želi u Interpol da bi se borili protiv kriminala, već da bi se pokazalo da je nezavisna država i da ima podršku medjunarodne zajednice.

- Da budem ciničan, gotovo celo rukovodstvo Kosova je već u Interpolu, ali na poternicama - rekao je šef srpske diplomatije.

Kako je kazao, "oni žive u oblacima, na lažnoj slici koliko ih zemalja priznaje". Ministar je rekao i da Austrija hoće da glasa za Kosovo u Interpolu, što je kancelar Sebastijan Kurc i rekao u Prištini, ali da ne žele da im da viznu liberalizaciju "jer će onda doći kod njih".

- Iz aviona se vidi kakav je njihov interes. Vidim da je (austrijski kancelar) Sebastijan Kurc dizao čase i šampanjac sa Tačijem vezano za prijem Kosova u Interpol. Videćemo - rekao je Dačić.

On je kazao i da je zapad obećao članstvo u Interpolu Kosovu, ali da treba sačekati glasanje, navodeći da Beograd radi sa svojim prijateljima ne protiv Kosova, već protiv toga da se priznaje status pre dijaloga.

- A Tači neka ponovo nazdravlja sa Kurcem, videćemo ko će poslednji da nazdravlja - rekao je Dačić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading