IZVRŠITELJI PLENE IMOVINU RUŽICI ĐINĐIĆ, KARLEUŠI I AMIDŽIĆU

Autor:

Vesti

21.11.2017

10:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zarađuju hiljade evra, a ne plaćaju račune! Mnoge javne ličnosti za koje se zna da ne oskudevaju u novcu nalaze se na listama dužnika komunalnih preduzeća. Kako Srpski telegraf saznaje, među njima je čak i Ružica Đinđić, udovica bivšeg predsednika Vlade, kojoj je stavljena zabrana na deo penzije da bi se izmirio dug za struju koji dugo nije plaćala.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Ružica Đinđić

- Dug nije veliki, ali kako ga gospođa Đinđić nije izmirila, stvar je na kraju došla do izvršitelja. Sada joj se svakog meseca odbija po jedna rata od penzije kako bi dug konačno bio isplaćen - navodi izvor Srpskog telegrafa iz jednog komunalnog preduzeća.

Karleuši je gotovo nemoguće uručiti rešenje jer vrata njene kuće uvek otvara kućna pomoćnica koja ponavlja da Jelena nije kod kuće

I DIVNA U DUGOVIMA

Na listama dužnika bili su i glumac Sergej Trifunović sa neplaćene 663.000 dinara za "Infostan", dok je pevač Džej Ramadanovski završio na Prvom osnovnom sudu zbog duga od 286.042 dinara za telefon i parking. Ogromna su i dugovanja koja imaju poznata pevačica Jelena Karleuša i njena majka Divna. Jelena treba da isplati silan novac onima od kojih je izgubila sporove na sudu, a uglavnom je reč o njenim koleginicama sa estrade. Međutim, rešenja o izvršenju Karleuši je gotovo nemoguće uručiti. Vrata njene kuće uvek otvara kućna pomoćnica koja ponavlja da Jelena nije kod kuće.

RepublikaFoto: telegraf.rs
Jelena Karleuša

Pevačica je u nezgodnu poziciju dovela i majku Divnu. Njoj su ostali dugovi nakon gašenja Agencije za reklamu i izdavanje zvučnih zapisa J. K. Music, a koju je osnovala upravo zbog svoje ćerke. Agencija je ugašena 2015. godine, a dugovi koji su ostali ni do danas nisu izmireni u celosti.

RepublikaFoto: Promo foto
Ognjen Amidžić

BAHATO PONAŠANJE

Ipak, definitivno najduže liste dužnika ima "Parking servis", gde su se zbog neplaćanja kazni za parking, među ostalima, našli i pevači Vlado Georgiev, Aca Lukas i voditelj Ognjen Amdižić.

Mario Spasić, generalni sekretar Saveta za monitoring, ljudska prava i borbu protiv korupcije Transparentnost, kaže da bi javne ličnosti trebalo podsetiti da obaveze prema državi moraju da ispunjavaju kao i svi drugi građani.

Kako se naplaćuju dugovi

- preduzeće kojem dugujete unajmi izvršitelja da naplati dug

- u roku od 25 dana izvršitelj vas obaveštava o dugu
- izvršitelj mora dva puta da pokuša da obavesti dužnika o dugu
- ako vas izvršitelj ne nađe, kači obaveštenje na oglasnu tablu suda
- dužnik ima osam dana da plati dug
- ako dužnik plati dug, oslobađa se 50 odsto izvršiteljskog honorara
- dužnik ima pet dana da uloži prigovor
- prva mera - administrativna zabrana na platu, penziju, štednju
- druga mera - popis imovine
- treća mera - pleni se imovina trećih lica

- Neplaćanje računa od strane onih za koje se zna da imaju novca, i to u izobilju, nemoralno je i bahato ponašanje. Oni time zapravo žive na grbači onih građana koji redovno izmiruju obaveze prema državi. Efikasnom naplatom kazni i dugovanja treba im staviti do znanja da to što imaju prestiž u društvu ne znači da su oslobođeni dažbina i da će svaki put kad to ne poštuju trpeti sankcije - zaključuje Spasić.

Evo ko je još dugovao
Željko Joksimović 668.496 "Infostan" i telefon
Sergej Trifunović 663.031 "Infostan"
Porodica Šaulić 852.030 parking, "Infostan", telefon, struja
Marija Šerifović 91.368 telefon i parking
Vuk Drašković 16.143 vodovod i kanalizacija

Džej Ramadanovski 286.042 telefon i parking

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (3)

Loading
Dragan Niš

21.11.2017 16:59

Kako je moguće da im se nagomilaju toliki dugovi,koliko to godina ne plaćaju?Ko to toleriše i zbog čega?Za sva ova dugovanja "običan"čovek prvo dobije opomenu pa mu se uskrati usluga pa onda sud!!A ovi "neobični"se razlikuju samo po tome samo zato što su poznatiji.Kako je moguće das ne pronađu neku javnu ličnost kada im se zna raspored najmanje pola godine!!Kako ih pronađu paparaci a ne mogu pozivari??

Dragana

21.11.2017 21:26

Ružica Djindjic, ne samo da duguje, već i živi u kući,valjda je i otkupila,koja je objekat reprezentacije, i ima naslednike predratnih vlasnika.Mi smo zemlja u kojoj obični ljudi, nemaju nikakvih prava, a pojedinci mogu da rade sve sto im padne na pamet.Sramno.

Niški

22.11.2017 11:10

Nisu samo bahate osobe koje ne plaćaju svoje račune krive, već državne insttucije. Iz kog razloga je recimo Elektrodistrubucija čekala da se nagomilaju toliki računi. Ako neko od korisnika ne plati struju posle tri meseca isključiti mu struju. Mi siromasi ćemo plaćati za njih. Koje su to ličnosti da ne plaćaju dugovanja državi. Nemože se u javnost ponašati kao lordovi a ne plaćcati račune. Jelena, Ružica, Džej, Sergej, Karađorđevići , Šerifovićka, Lukas i svi ostali koji su navedeni na ovom spisku naravno ako je obo tačno treba da ih bude stid. Ako ne plaćaju struju neka im Elektrodistibucija instalira u stan automat da ubaju novac da bi dobili struju. Koliko novca ubace toliko će dobiju struju.