OTKRIVAMO: 5 DOKAZA DA JE CIA UMEŠANA U UBISTVO IVANOVIĆA

Autor:

Vesti

24.01.2018

10:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iza likvidacije lidera Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića stoji američka obaveštajna agencija CIA. Ovim rečima docent na Fakultetu za međunarodnu politiku i bezbednost Srđan Perišić za Srpski telegraf objašnjava pozadinu likvidacije poznatog srpskog političara, za koga kaže da je bio žrtva ratoborne spoljne politike SAD prema Rusiji. Kako navodi, ubistvo Ivanovića iskorišćeno je da se pokrene talas antiruske histerije, ali i zamaskiraju pravi inspiratori i učesnici atentata.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Oliver Ivanović: 1. april 1953. - 16. januar 2018.

- Ako pogledamo koje strane službe su učestvovale ili sa strane posmatrale pripreme političkih ubistava, dolazi se do američkih službi - kaže Perišić.

Ubistvo u Mitrovici je školski primer delovanja američke službe koja takve operacije sprovodi u pet faza: širenje informacija i dezinformacija, likvidaciju javnih ličnosti, državne ili vojne udare i saradnju s elitom.

Cilj Amerikanaca je destabilizacija Srbije i iskorenjivanje ruskog uticaja na Balkanu

Srđan Perišić, Fakultet za međunarodnu politiku i bezbednost

- U slučaju ubistva Ivanovića ispunjeni su svi elementi, izuzev ovog četvrtog, koji se tiče državnog ili vojnog udara - tvrdi Perišić.

RepublikaFoto: e-stock/M. RAFAILOVIĆ

SVE ZNALI UNAPRED

Da je na Ivanovićevom telu očigledan potpis CIA, dokaz je i to što je Stejt department neposredno pre tragedije obavestio svoje građane da se na KiM očekuju nemiri i teroristički akti.

U Crnoj Gori je neposredno pre atentata došlo do okupljanja operativaca zapadnih obaveštajnih službi

Leonid Savin, ruski geopolitičar

- Zatim su dezinformacije plasirane preko naših "analitičara" da Rusija stoji iza toga, pa se dogodilo ubistvo, a nakon toga i angažovanje dela elite da objašnjava. Prva informacija da Rusija stoji iza ubistva došla je iz Prištine, od Azema Vlasija. I prvi su to preneli prozapadni mediji - primećuje Perišić.

Cilj Amerikanaca, kako kaže, jeste destabilizacija Srbije i iskorenjivanje ruskog uticaja na Balkanu.

Marija Đorić, stručnjak za terorizam:

Teško je još uvek s pouzdanošću reći ko je nalogodavac, ali je činjenica da iza ubistva Olivera Ivanovića stoje oni koji žele da destabilizuju Balkan i Srbiju

- Inače je praksa da se naknadno ograđuju, ali u slučaju Ivanovića Amerikanci su primenili suprotan princip. Unapred su se ogradili da oni s tim nemaju ništa, međutim, to je i suština tajnih operacija: da vi neprijatelju unapred kažete da ga zbunite! U američkoj spoljnoj politici Srbija je okarakterisana kao neprijatelj zbog saradnje sa Rusima i veoma su nemilosrdni da taj ruski uticaj zaustave - podvlači Perišić.

METODI CIA

- širenje informacija

- širenje dezinformacija
- likvidacija javnih ličnosti
- državni udari
- saradnja sa elitom
RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ

OKUPACIJA TERORISTA

S njim se slaže i ruski geopolitičar Leonid Savin, koji za Srpski telegraf napominje da je namera Amerikanaca jasna: to je pokušaj destabilizacije situacije na Kosovu, okupiranog od albanskih terorista!

- Imamo informacije da je u Crnoj Gori neposredno pre atentata došlo do okupljanja operativaca zapadnih obaveštajnih službi. Albanci mogu predstaviti situaciju kao što je nedostatak stabilnosti u srpskoj enklavi i zatražiti od Brisela da im da više autoriteta za sprovođenje zakona na celoj teritoriji. Međutim, srpska strana takođe ima pravo da se meša. Pitanje je samo da li je Beograd spreman za potpunu istragu i delovanje kako bi zaštitio suverenitet - zaključuje Savin.

OVO SU HTELI DA POSTIGNU UBISTVOM IVANOVIĆA
1. Izazivanje nestabilnosti na Kosmetu
2. Preuzimanje severa KiM
3. Izazivanje razdora medu Srbima na KiM
4. Politički udar na Vučića spinovima da vlast stoji iza zločina
5. Ukidanje zajedničkih patrola Kfora i srpskih snaga na administrativnoj liniji
6. Stavljanje priče o Specijalnom sudu u drugi plan
7. Prekid dijaloga u Briselu i izbegavanje formiranja ZSO
8. Ubrzano formiranje kosovskih oružanih snaga pod izgovorom da će biti veća sigurnost
9. Čišćenje srpskih kadrova iz kosovske policije na severu jer "ne mogu da reše zločin"

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading