OTRIVAMO! DETALJI IZ ISTRAGE: ADVOKAT UBIJEN ZBOG FOKE!

Autor:

Vesti

30.07.2018

09:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Policija traga za ubicama jednog od najmoćnijih advokata u Srbiji Dragoslava Miše Ognjanovića (56), a jedan od pravaca istrage ukazao je i na njegovu povezanost sa uhapšenim Danijelom Dejvidom Korbetom, američkom "fokom", za koga se sumnja da je ubijao mafijaše po Srbiji!

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ/Srpski telegraf

Više verzija

Na Ognjanovića je u subotu oko 19.30 nepoznati napadač ispalio više hitaca dok je se sa sinom Petrom (26) približavao svojoj zgradi u Ulici Antifašističke borbe na Novom Beogradu. Ubica je, prema rečima očevidaca, bio obučen u crno i nosio je crni kačket, a potom se izgubio u okolnim ulicama, gde ga je saučesnik čekao u vozilu. Policija je odmah pokrenula opsežnu akciju. Osim potrage za ubicom, policijski timovi počeli su da češljaju i slučajeve na kojima je radio, odnosno njegovu klijentelu.

RepublikaFoto: e-stock/J. JOVANOVIĆ
Mesto zločina

- Poznato je da je branio Slobodana Miloševića i Luku Bojovića, za koga se vezuju brojne likvidacije u Srbiji, ali policija ne isključuje mogućnost da je stradao zbog Dejvida Korbeta, kojeg je takođe zastupao. Ispituju se sve opcije, pa i ta - kaže izvor Srpskog telegrafa blizak istrazi.

Izvor: Korbet je povezan sa nekim od najvećih kriminalaca sa ovih prostora. Ne isključuje se mogućnost da se zbog toga i Ognjanović našao na meti ubica

Dejvid Korbet je uhapšen 31. januara ove godine sa još trojicom srpskih državljana. Kod njih je nađen pištolj sa izbrisanim serijskim brojem, za koji se sumnja da je korišćen u likvidacijama po Srbiji. I uhapšeni Srbi imaju bogatu kriminalnu prošlost, između ostalog i za podrivanje Srbije.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Ubijeni advokat Dragoslav Miša Ognjanović

- Korbet je očigledno imao dobre veze u srpskom podzemlju koje su mu pružile logistiku. Između ostalog, preko njih je i unajmio Ognjanovića da ga zastupa. Sumnja se da se Korbet povezao sa nekim od najvećih kriminalaca sa ovih prostora i daljom istragom mnogo toga može da ispliva na površinu. Jedna od verzija koju policija ispituje je da se upravo zbog toga Ognjanović našao na meti ubica - dodaje naš sagovornik.

Nova veštačenja

Korbet je zaposlen u firmi "Rejven militari", čiji je suvlasnik Džek Futlik, bivši specijalni asistent nekadašnjeg predsednika SAD Bila Klintona. Bio je pripadnik specijalne jedinice američkih marinaca "Foke", i to elitne jedinice Tima 6, koja je učestvovala u likvidaciji Osame bin Ladena 2011. godine. Protiv Korbeta je početkom juna podignuta optužnica zbog nedozvoljenog nošenja oružja, a postoje sumnje da je pištolj koji je zaplenjen prilikom hapšenja korišćen za ubistva kriminalaca, zbog čega je naloženo dodatno balističko veštačenje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
djordje1953

30.07.2018 12:41

ima to neke veze sa ubistvom kenedija