Poznate dame čestitale Božić našim čitaocima: Mir božji, Hristos se rodi!

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najradosniji hrišćanski praznik tradicionalno se proslavlja u krugu porodice, a ove običaje poštuju i estradne zvezde. Naše uspešne pevačice Aleksandra Mladenović i Ana Kokić i istaknuta košarkašica Milica Dabović pozirale su pred objektivom Srpskog telegrafa i poželele su svim čitaocima srećan praznik.

RepublikaFoto: ST/Nebojša Mandić
Milica Dabović

Milica Dabović

* Kako izgleda Božić u porodici Dabović?

- Uvek je tu ruska salata, meso, krompirići i salate. Živela sam za te dane, ali retko smo Božić proslavljali zajedno jer sam ja uvek bila u inostranstvu. Stalo mi je do Božića i prija mi ta atmosfera, a najteže mi je bilo kada preplačem praznik sama, u inostranstvu, bez ikog svog. Naučiš da ceniš porodicu i ono što imaš.

* Znači da dosta Božića nisi provela sa porodicom?

- Propustila sam previše Božića s porodicom, svako je bio na svojoj strani, ali kad smo bili mali, uvek smo bili tu, i to su bili najdivniji trenuci u mom životu.

Najbitnije mi je da sina Stefana naučim da bude zahvalan na svemu što ima

RepublikaFoto: ST/Nebojša Mandić
Milica

* Ko izvuče novčić?

- To bude uglavnom moja mama, koja ima invalidsku penziju (smeh). Ali mi joj uvek dajemo pare, tako da nije od penzije, ali ima.

* Da li Stefana učiš tradiciji?

Volim i želim da Stefan nauči našu tradiciju. Mali je, tek je dve godine napunio, ali na poklone odmah reaguje, samo govori: "Daj, daj". Učim ga da ne gleda na materijalno, dajem mu postepeno poklone, tek smo sad otvorili neke poklone od prošlog rođendana. Ne može uvek sve da dobije, nekad sam imala, sada je drugačija situacija. Najbitnije mi je da ga naučim da ne bude nezahvalan i da ne može uvek sve što hoće da dobije. Obezbeđujem mu sve što mogu.

RepublikaFoto: ST/ Đorđe Kojadinović
Ana Kokić

Ana Kokić

* Da li Božić provodiš kod kuće sa porodicom?

- Ja bih volela da praznici budu rezervisani za porodicu, ali s obzirom na to da sam ja veliki radoholik, posao ne odbijam. Od mog posla živi još nekoliko porodica, tu gledam i svoje vozače, muzičare, menadžere, tako da ne mogu da odbijem. Ali naravno da ću za Badnji dan i božićni ručak biti sa svojim devojčicama i porodicom, tako da ću na taj način da im nadoknadim to što uveče idem da radim.

* Ko izvuče novčić?

- Prošle godine je mlađa ćerka izvukla novčić. Moja sestra pravi česnicu, ona to prelepo ukrašava. Ja spremam ručak, razne đakonije. Starija ćerka voli da sprema kolače, ona to divno radi.

 Ana: Zahvalna sam bogu što su mi deca zdrava, dobra i što sam ih naučila da jedna drugu poštuju

RepublikaFoto: ST/ Đorđe Kojadinović

* Na čemu si zahvalna bogu?

Kakvo je vreme, svesni smo toga što je sve više bolesne dece, zahvalna sam što su mi deca zdrava, što su mi dobre i što sam ih naučila da jedna drugu poštuju i da se drže zajedno. Sigurna sam da sutra u životu neću imati problema da razmišljam da će nešto jedna protiv druge, već će biti podrška.

* Šta bi poželela sebi, a šta drugima?

- Poželela sam sebi puno lepih pesama. Bila sam zauzeta šouom "Tvoje lice zvuči poznato", pa me sve te pesme čekaju da ih snimim. A ljubav je svuda oko nas. Sve što radim, radim s puno ljubavi. Naučila sam da volim sebe, prethodna godina mi je bila u znaku toga. Čitaocima Srpskog telegrafa, pored zdravlja, poželela bih da rade posao koji vole. Kada voliš svoj posao, to je uživanje, to me zaista ispunjava i motiviše.

RepublikaFoto: ST/Vladimir Lukić
Aleksandra Mladenović

Aleksandra Mladenović

* Ko uglavnom kod vas dobije novčić iz česnice?

- Moj tata uvek ima sreće i novčić završi kod njega. Tada mi kaže: "Mala, biće para ove godine".

* Koji Božić pamtiš kao najradosniji?

- Svi su mi Božići uvek bili lepi i radosni. Ali moram da izdvojim prvi Božić sa mojom bratanicom Unom, tada mi je bilo zaista divno. Uvek mi je dobro kad odem dole za praznike. Pijemo rakiju, jedemo sve posno, mama sve to divno spremi. Međutim, da vam priznam, ja nekako uvek više obratim pažnju na tu rakiju, tada mi je posebno draga. Svi smo tada spokojni što smo zajedno i tada mi ta rakijica baš prija sa tatom.

 Za Božić najviše volim sa tatom da pijem rakiju i nazdravim

* Da li postoje neki trenuci u tvom životu za koje smatraš da su najteži?

- Bilo je teških trenutaka. Ne mogu da kažem da me je život od malih nogu mazio, ali sam se ja oduvek lavovski borila i izborila sam se zasad za sve ono što sam oduvek želela. Bog me je pogledao i za sve moje muke koje sam imala nagrađena sam uspehom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
CTAHKO

07.01.2020 10:18

Мир божји, Христос се роди!

Odgovori 10 0
KPCT

08.01.2020 16:29

@CTAHKO - За крст часни и слободу златну.