DINO MERLIN U NEOČEKIVANOM IZDANJU: Pevač uhvaćen u džamiji za vreme RAMAZANA - fotografija obišla društvene mreže! (FOTO)

Autor:

Zabava

18.03.2024

09:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dino Merlin uslikan u Čekrečijinoj džamiji u Sarajevu!

DINO MERLIN U NEOČEKIVANOM IZDANJU: Pevač uhvaćen u džamiji za vreme RAMAZANA - fotografija obišla društvene mreže! (FOTO)

Foto: YouTube/Printscreen

Na društvenoj mreži Fejsbuk, izvesni Nedim, koji je inače hafiz (naziv kojim muslimani oslovljavaju osobu kona napament poznaje celi Kuran), objavio je fotografiju pevača Dina Merlina iz džamije. Dino je uslikan kako sa poniznošću i predanošću prati učenje Kurana u Čekrekčijinoj džamiji u Sarajevu za vreme ramazana.

Republika

Foto: ATAImages

Dino Merlin

Nedim je pohvalio pevača javno.

- Dino Merlin prati učenje Kurana u Čekrekčijinoj džamiji u Sarajevu ovog ramazana. Zašto ovo pišem? Koliko god da ostvariš u životu, i imetka i novca i popularnosti, ne zaboravimo da su to sve Njegovi darovi. Ne zaboravimo Onoga Koji nam život dade. Spusti se na zemlju. Dođi u svoju džamiju. Zastani malo, poselami ljude, Kuran poslušaj. Napoji dušu svoju. Oprost od Njega zatraži. Neka su nas naše džamije pune, a duše pune Kurana - stoji u naslovu ove objave.

Dino Merlin prati učenje Kur’ana u Čekrekčijinoj džamiji u Sarajevu ovog ramazana. Zašto ovo pišem? Koliko god da... Posted by Nedim Botić on Недеља, 17. март 2024.

RAMAZAN

Muslimanski mesec posta ramazan počeo je u ponedeljak 11. marta - post od zore do sumraka traje između 12 i 17 sati dnevno. Muslimani veruju da je ovo mesec u kom je počela objava svete knjige Kurana poslaniku Muhamedu pre više od 1.400 godina, a post podrazumeva apstiniranje od jela, pića, pušenja i seksualnih odnosa tokom perioda dana dok je sunce na nebu. Inače, ramazan svake godine počinje 10 do 12 ranije od prošle, jer je islamski kalendar zapravo lunarni hidžretski, gde meseci imaju 29 ili 30 dana.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading