U STANU UHAPŠENOG MENADŽERA PRONAĐEN KOKAIN I ORUŽJE: Priveden na saslušanje, a ove detalje je krio kao zmija noge!

Autor:

Zabava

28.03.2024

13:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novak Radin je inače poznat po saradnji sa velikim imenima domaće estrade.

U STANU UHAPŠENOG MENADŽERA PRONAĐEN KOKAIN I ORUŽJE: Priveden na saslušanje, a ove detalje je krio kao zmija noge!

Foto: Instagram.com/novak_radin

U Beogradu je pre dva dana uhapšen Novak Radin, poznati estradni menadžer, zbog sumnje da je učestvovao u preprodaji kokaina. U akciji policije pronađeno je oko 50 grama kokaina i oko pola miliona dinara, kao i nelegalno držanje pištolja i municije različitog kalibra. Radin će biti priveden u Više javno tužilaštvo u Beogradu na saslušanje, nakon čega će biti poznato više detalja o ovom slučaju.

Novak Radin je poznat po saradnji sa velikim imenima domaće estrade, među kojima su Jelena Karleuša, Šaka Polumenta, Andreana Čekić i Vuk Mob. Na svom Instagram profilu često deli fotografije sa ovim poznatim ličnostima, dajući uvid u svoj profesionalni život i saradnju sa njima.

Republika

Foto: Instagram.com/novak_radin

Novak Radin i Jelena Karleuša

 

Pored profesionalnih aktivnosti, Radin je poznat i po putovanjima koja redovno deli na društvenim mrežama. Prošlog leta proveo je vreme u Zanzibaru, a u februaru ove godine posetio je Tajland, ali i Dubai. Ove slike svedoče o njegovom skloništu ka egzotičnim destinacijama i uživanju u različitim kulturama.

Novak Radin je bio neizostavan deo estradnog sveta, a njegovo hapšenje je šokiralo javnost, pa svi željno iščekuju nove detalje o ovom slučaju.

KOKAIN

Kokain (od franc. cocaïne, od šp. coca, ultimatno od kečuaskog: kúka, koka) je glavni alkaloid iz lišća biljke koke (Erythroxylon coca), koja raste u Kolumbiji, Peruu i Boliviji, mada ga ima i u drugim biljkama. Naziv kokain je izveden iz imena biljke koka sa dodatkom alkaloidnog sufiksa -in. Urođenicima Južne Amerike je od davnina poznato dejstvo ove biljke čije lišće žvaću i time ublažavaju osećaj gladi i povećavaju izdržljivost. Kokain je prvi put izolovan iz lišća koke 1860. Kokain je bezbojni kristal, rastvoran je u alkoholu i etru. Lišće koke se prvo kvasi u posudama, a potom se dodaje baza krečnjaka i zatim se lupa drvenim maljevima da bi se od 295 kg lišća dobilo 2 kg sirovog kokaina. Kokain je stimulans nervnog sistema, blokira apetit i deluje kao lokalni anestetik, jer parališe nervne završetke, a dovodi do promena u ponašanju i podizanju energije nalik učinku amfetamina. Naime, on je inhibitor ponovnog preuzimanja dopamina, serotonina i norepinefrina, koji posreduje u funkcionalnosti, kao što je egzogeni ligand kateholamina. Zbog načina na koji on utiče na mezolimbni put, kokain stvara zavisnost. Efekat kokaina daje korisniku osećaj samopouzdanja. Kokain je droga koja stvara toleranciju kao i sve druge „droge“, posebno stvara snažnu psihičku zavisnost. Nekad isključivo bogataška droga, kokain je danas sve dostupniji i više je onih koji posežu za njim. Najčešće se uzima ušmrkavanjem, injekcijama, te pušenjem (krek). Spoljašnji znaci su problemi sa spavanjem, curenje iz nosa, seksualne smetnje, crvenilo kože, proširene zenice. Gotovo u svim delovima sveta, posedovanje i distribucija kokaina, te uzgajanje biljke koke je strogo zabranjeno u nemedicinske svrhe. Iako je njegova upotreba u javnosti nelegalna i strogo kažnjiva u gotovo svim zemljama sveta, njegovo korištenje i dalje je široko rasprostranjeno, prenosi Vikipedija.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading