Za gram tvoje sreće: Mlada pevačica posvetila pesmu pokojnom ocu!

Autor:

Zabava

25.10.2018

16:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mlada pevačica Nevena Đorđević, finalistkinja takmičenja "Prvi Glas Srbije", izdala je novi singl “Za gram tvoje srece”. Ova 25-ogodišnjakinja, jedna od najtalentovanijih pevačica i kompozitora svoje generacije, a posvetila je ovu pesmu svom ocu koji je prošle godine preminuo nakon teške borbe protiv raka.

RepublikaFoto: Promo foto
Nevena Đorđević

Nevena je ubrzo nakon "Prvog Glasa Srbije" postala jedan od najtraženijih izvođača. Nastupi u Spensu, Kanli Kuli, i poznatim muzičkim festivalima, kao i gostovanja na najvećim srpskim televizijama govorili su o njenom uspehu. Nevenini muzički nastupi poznatih srpskih pesmama, kao sto su “Mito Bekrijo” i “More Pelina” bili su uživo propraćeni milionskom publikom na Prvoj Televiziji.  

Kao stipendista prestižnog Berkli Koledža, Nevena je otišla u Ameriku 2015-te godine, gde je nastavila da stvara sjajnu muziku. Njen singl “Tražim te po sećanju” dobio je priznanje iz međunarodnih medija. Tokom svog boravka u Americi, Nevena aktivno nastupa sa svojim kolegama iz Srbije, među kojima je uspešan gitarista Nikola Stajić.

RepublikaFoto: Promo foto
Nevena Đorđević

- Srećna sam što kroz moj rad, srpska muzika dobija dodatnu međunarodnu izloženost. Kao pevač i kompozitor, često u svojim aranžmanima prezentujem neparne ritmove, istočnosrpske i makedonske melodijske ornamente, sa elementima džez improvizacije i harmonije, što ćete uskoro imati prilike da čujete na mom albumu. Nova pesma, "Za gram tvoje sreće", mi je posebno draga, jer je posvećena mom pokojnom ocu. Nastala je kao plod improvizacije, dok sam zatvorenih očiju razmišljala o ocu koji se u to vreme još uvek borio sa rakom - istakla je mlada umetnica. 

RepublikaFoto: Promo foto
Posvetila pesmu ocu... Nevena

"Za gram tvoje sreće" izlazi u izdanju Town Hill Colony LLC-a iz Bostona, koji su poznati po saradnji sa sevdah zvezdom, Amirom Medunjanin.  Nevena je jedan od vodećih mladih predstavnika ove kompanije, čija je saradnja propracena mnogobrojnim nastupima zakazanim za sledeću godinu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading