Zvezda Holivuda prešla u pravoslavlje: Snimak o Kosovu ostavlja bez daha!

Autor:

Zabava

30.06.2020

03:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Amerikanac Džonatan Džekson je u snimku koji je objavio iz poštovanja prema srpskom narodu i srpskoj crkvi prikazao svu lepotu srpskih svetinja.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Džonatan Džekson

Tekst i muziku za pesmu "Kosovo (svih žalosnih radost)", čiji je snimak premijerno prikazan na Vidovdan, pisao je poznati holivudski glumac, muzičar i pisac Džonatan Džekson, koji je pre pet godina prešao u pravoslavnu veru. Snimak je nastao i prikazan je uz blagoslov visokoprepodobnog arhimandira Metodija Igumana Svete carske srpske lavre Hilandar.

Dobitnik pet emi nagrada uspeo je da u pet minuta i 22 sekunde iskaže svu ljubav i poštovanje prema srpskom narodu i srpskoj crkvi, kao i da prikaže lepote Hilandara i srpskih svetinja.

Prikazana je ne samo spoljašnost i unutrašnjost Hilandara već i sve lepote njegove okoline i mesta u kojem se nalazi. U snimku koji traje 322 sekunde holivudska zvezda je uspela da približi čitavoj planeti i činove krštenja, službe u crkvama, molitve pravoslavnih vernika...

U potrazi za istinskom verom mučenika i Svetih otaca, Džekson je prešao u pravoslavlje 2015. godine

RepublikaFoto: Tanjug/F. KRAINČANIĆ

Dajući lični, umetnički i molitveni doprinos očuvanju Kosova i Metohije, Džonatan Džekson, koji je rođen i odgajan kao protestant, nije mnogo znao o pravoslavlju, ali je oduvek voleo boga i žudeo za njim. Sveto pismo je dugo i često čitao i nakon tri i po godine proučavanja istorije hrišćanstva i jednog vrlo zanimljivog sna Džonatan je odlučio da postane pravoslavac.

Džonatan Džekson je holivudska zvezda nadaleko poznate američke serije "Opšta bolnica" i jedna od zvezda muzičke serije "Nešvil", objavio je ranije na temu pravoslavlja pop-rok album zajedno sa bendom Enation pod nazivom "Basileia ton Ouranon" (Carstvo nebesko).

Svešteno bratstvo manastira Hilandar i Zadužbina Hilandara u Beogradu blagodare Džonatanu Džeksonu, kao i svima koji su učinili da se ovaj spot premijerno prikaže na Vidovdan 2020. godine.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading