SRAMAN NAPAD ENGLEZA NA SRBE PRED OTVARANJE EVRO! OPLELI po našim navijačima - ONI RAZBIJAJU GLAVE, Putinovi nasilnici!


IZVOR: Republika/ O.J. - 14.06.2024 | 15:52


Reporter je bio na Marakani kada je Zvezda ugostila Siti.

Foto: Starsport
SRAMAN NAPAD ENGLEZA NA SRBE PRED OTVARANJE EVRO! OPLELI po našim navijačima - ONI RAZBIJAJU GLAVE, Putinovi nasilnici!

Srbija i Engleska započeće međusobnim duelom učešće na ovogodišnjoj kontinentalnoj smotri 16. juna u 21 čas. Iako "Gordi Albion" važi za favorita, "orlovi" se sigurno neće dati lako, a jedan od motiva bi trebalo da im bude i sramni tekst objavljen od strane "Dejli Mejla" u kome su na skandalozan način opisali srpske navijače, pre svega pristalice Crvene zvezde.

Već u naslovu se može videti kuda ide članak: "Srpska vojska putinovskih nasilnika naciljala je navijače Engleske", dok ostatak glasi ovako:

- Došao sam na domaću utakmicu Crvene zvezde, ali oči su mi prikovane na medveđi brlog pun ljudi, poznat kao Sever. Baklje i petarde obasjavaju noć. Ogromni oblaci crvenog dima lutaju stadionom dok uz zaglušujući zvuk bubnjeva hrpa mladih ljudi u crnom pesmama slavi njihov klub i skandira ružne nacionalističke pokliče. To su ultrasi Crvene zvezde. Razbijačka vojska supernavijača s jednom od najstrašnijih reputacija u Evropi. Zovu se "delije", u prevodu Jaki momci, ali nisu poznati samo po snazi”, počinje Mail izveštaj s beogradske Marakane i nastavlja:

Foto: twitter printscreen

Delije razbile glavu Sitijevom navijaču u Beogradu

- Osim po razbijanju glava na utakmicama, Delije su specijalizovane u ratovanju bandi, političkom nasilju, organizovanom kriminalu i reketiranju. Na ulazu u njihovu tribinu nalazi se ruski tenk T-54, za koji se misli da su ga koristili Srbi tokom krvavog raspada Jugoslavije 90-ih. Klub ga je postavio tamo pre pet godina uz obrazloženje da će “njihovi navijači biti jači s borbenim vozilom. Engleski navijači sreli su se već s Delijama. Najsvežije uspomene su one o napadu 30 Zvezdinih huligana na navijače Sitija u kafiću. Delije su upale unutra i pretukle ih palicama. Idući susret je u nedelju u Gelzenkirhenu na startu EVRO. Nemačka policija oglasila je uzbunu za tu utakmicu. Najavila je da će detaljno pretresati navijače u potrazi za oružjem i pirotehnikom te je najavila posebni stožer koji će koordinirati delovanje interventne policije i posebnih postrojbi. Ovo je potrebno jer su srpski navijači već pravili nerede na velikim takmičenjima, kao što je bila velika tučnjava s Brazilcima na SP 2018.

Što se tiče ideologije srpskih huligana, Englezi je ovako opisuju:

Ovdašnji ultrasi miksuju agresivni srpski nacionalizam s prezirom prema Zapadnoj Evropi i velikim simpatijama prema Putinu. Nije slučajno da je Zvezdin glavni sponzor Gazprom, ruska gigantska naftna kompanija.

BONUS VIDEO: