NISU SE VRATILI PRAZNIH RUKU SA EP-A: Evo koliko je naša reprezentacija profitirala ispadanja iz grupne faze

Autor: Republika/A.Đ.

Sport

27.06.2024

13:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bar nešto pozitivno.

NISU SE VRATILI PRAZNIH RUKU SA EP-A: Evo koliko je naša reprezentacija profitirala ispadanja iz grupne faze

Foto: twitter.com/FSSrbije

Fudbaleri Srbije

Fudbalska reprezentacija Srbije nije uspela da se plasira u drugu fazu Evropskog prvenstva u Nemačkoj, što je izazvalo razočaranje među navijačima i nacijom. Iako su se očekivali bolji rezultati, orlovi su zaradili značajna finansijska sredstva tokom svog učešća na turniru.

Pre samog puta na prvenstvo, Srbija je inkasirala 9,25 miliona evra od samog plasmana na završni turnir. Nakon ostvarenih dva remija, sa Slovenijom i Danskom, reprezentacija je zaradila dodatnih 500.000 evra po meču, što je ukupno iznosilo 10,25 miliona evra. Ukupan fond turnira iznosio je 331 miliona evra, a svaki rezultat nosio je određeni bonus: pobeda u grupnoj fazi donosila je milion evra, nerešen rezultat 500.000 evra, prolazak u osminu finala 1,5 miliona evra, u četvrtfinale 2,5 miliona evra, ulazak u polufinale 4 miliona evra, poraz u finalu 5 miliona evra, dok je osvajanje turnira donosilo 8 miliona evra.

Iako eliminisani nakon grupne faze, fudbalska reprezentacija Srbije uspela je da profitira tokom svog nastupa na Evropskom prvenstvu. Finansijski dobitak od učešća na turniru predstavlja značajan podsticaj za dalji razvoj fudbala u zemlji, dok rezultati na terenu ostavljaju prostor za analizu i unapređenje u budućim takmičenjima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading