RAJAKOVIĆ O JOKIĆU: "Dolazi iz Srbije, male zemlje, a napravio je i pravi stvari koje nisu viđene"

Autor:

Sport

29.06.2024

19:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovo što radi je za svaku pohvali i zasad nije viđeno u NBA.

RAJAKOVIĆ O JOKIĆU: "Dolazi iz Srbije, male zemlje, a napravio je i pravi stvari koje nisu viđene"

Foto: www.profimedia.rs

Darko Rajaković jeste srpski košarkaški trener. Trenutno je glavni trener u Toronto reptorsima. Rajaković je dve sezone bio glavni trener Tulsa 66ers NBA G lige i prvi glavni trener u istoriji NBA G lige rođen van Severne Amerike.

Darko Rajaković o Jokiću: - Dolazi iz Srbije, male zemlje, a napravio je i pravi stvari koje nisu viđene. Može se reći, da polako ulazi u priču da bude jedan od najboljih NBA igrača ikada. Način na koji igra, kako čini saigrače boljim, kako vodi ekipu je impozantan. Momak koji dolazi iz Sombora, iz male Srbije, a da je uspeo da postigne ovolike stvari. Koliko god ga volimo i poštujemo jer je naš, nismo svesni trenutka u kojem živimo. Ovo što radi je za svaku pohvali i zasad nije viđeno u NBA. On trenerski posao čini mnogo težim, naročito kada igramo protiv njega. Pripremiti se za njega i igrati protiv njega je vrlo zahtevno i izazovno. Zaista je igrač koji često vidi igru kako je mi treneri vidimo kada zaustavimo video, pa premotamo, vratimo napred, nazad. On to vidi istog trenutka ili je čak korak ispred na terenu. Nije najbrži, najskočniji, najsnažniji, a opet – dominira igrom. Razlog zašto je Nikola Jokić najbolji igrač na svetu je što u 100 odsto situacija on donosi najbolju odluku - rekao je za Meridijan sport.

Nikola Jokić je srpski košarkaš. Igra na poziciji centra, a trenutno nastupa za Denver nagetse. Prvi je Srbin koji je proglašen za najkorisnijeg igrača NBA lige. Nagradu za najboljeg košarkaša najjače košarkaške lige na svetu osvojio je tri puta i to u sezonama 2020/21, 2021/22 i 2023/24. Postavio je i oborio mnoge individualne igračke rekorde u istoriji NBA lige.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading