EMOTIVNA PORUKA SUBOTIĆA! Bivši "orao" imao je šta da kaže nakon SPEKTAKLA PROTIV SLOVENIJE!


IZVOR: Republika - 23.06.2024 | 08:35


"Posle dugo vremena samo sam ponovo bio na stadionu..."

Foto: Republika
EMOTIVNA PORUKA SUBOTIĆA! Bivši "orao" imao je šta da kaže nakon SPEKTAKLA PROTIV SLOVENIJE!

Nekadašnji reprezentativac Srbije, Neven Subotić, pridružio se mnogobrojnim navijačima na "Alijanc Areni" u Minhenu tokom duela sa Slovenijom. Subotić je sam nosio dres sa nacionalnim grbom na Svetskom prvenstvu u Južnoj Africi, a njegov dolazak na meč "orlova" na Evropskom prvenstvu probudio je emocije kako kod njega, tako i kod mnogih srpskih navijača.

Utakmica je završena nerešenim ishodom - 1:1, ali gol Luke Jovića u 95. minutu pružio je povod za slavlje mnogobrojnim srpskim navijačima. Subotić je dres Srbije nosio u periodu od 2009. do 2013. godine, ostvarivši 36 nastupa i postigavši dva pogotka, te njegova podrška timu na Evropskom prvenstvu ima poseban emotivni značaj.
 

- Posle dugo vremena samo sam ponovo bio na stadionu kao navijač na utakmici Srbije i Slovenije u Minhenu. Bilo je to i veoma lepo iskustvo jer sam u redovima sreo ljude sa kojima sam poslednji put igrao fudbal u parku u Americi pre 20 godina, ili poznanika iz Bosne kojeg nisam video toliko dugo. Stadion je bio moje selo. A onda smo izjednačili u 95. minutu, pa je bilo šta da se slavi na kraju - napisao je Subotić na društvenim mrežama.

Evropsko prvenstvo u fudbalu 2024. održava se u Nemačkoj, u 10 gradova, a trajaće od 14. juna do 14. jula. Srbija se nalazi u grupi C sa Engleskom, Danskom i Slovenijom. Nakon meča protiv Engleske koji je završen porazom - 1:0, usledila je utakmica sa Slovenijom koja je završena nerešenim ishodom. Sledeći meč, Srbija - Danska, igra se 25. juna, takođe na stadionu Alijanc Arena u Minhenu.

BONUS VIDEO