ČADEŽ SUTRA U LONDONU: Razgovaraćemo o implementaciji veštačke inteligencije u biznisu

Autor:

Biznis

30.09.2024

10:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U ovoj oblasti možemo da se takmičimo sa najrazvijenijim zemljama

ČADEŽ SUTRA U LONDONU: Razgovaraćemo o implementaciji veštačke inteligencije u biznisu

Foto: Misa Obradović

Predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež najavio je da će delegacija komore sutra otputovati u London na konferenciju na kojoj će učestvovati direktori i menadžeri koji se bave inovacijama u najvećim svetskim kompanijama, kao i da će se  razgovarati o implementaciji veštačke inteligencije u biznisu.

- Srbija ima veoma dobre stručnjake i kompanije u oblasti veštačke inteligencije i za blokčejn i IT i možemo da se takmičimo sa najrazvijenijim zemljama - rekao je Čadež.

Ističe da zadatak Privredne komore Srbije jeste da firmama pruži nove alate i omogući da ne budu samo u korak sa svetom, nego čak i ispred.

Čadež je rekao za Pink da naš IT sektor raste po 30 do 35 odsto godišnje, već deceniju, saopštila je PKS.

Podseća da je privredna delegacija Srbije imala i veoma uspešne sastanke i razgovore u okviru 79. zasedanja Generalne skupštine UN u Njujorku.

- Imali smo brojne bilateralne sastanke sa mnogim ministrima spoljnih poslova, predstavili im gde mogu da investiraju u Srbiji. Dogovorili smo da Beograd postane hab Svetskog trgovinskog centra, organizacije koja okuplja 300 svetskih trgovinskih centara širom sveta. Komora će biti nosilac licence, u našim prostorijama na Terazijama napravićemo veliki poslovni centar koji će omogućiti našoj privredi da lakše dolazi do partnera - istakao je predsednik PKS.

Republika

Foto: Misa Obradović

Srbiji se otvaraju nove prilike

Podseća da su u Njujorku dogovoreni i veliki poslovni forumi i susreti naših firmi sa velikim kompanijama, kao i da nas u novembru očekuje poseta velike delegacije iz Kazahstana.

- Takođe, imali smo i veoma uspešne sastanke sa ministrom spoljnih poslova Grčke, gde naše kompanije imaju veoma uspešne biznise u oblasti kozmetike, sportske opreme, svaka ima preko 30 radnji i šire se tamo - dodao je Čadež.

Govoreći o situaciji u automobilskoj industriji u Nemačkoj, predsednik PKS ocenjuje da je ta branša u nekoj vrsti stagnacije zbog unutrašnje, strukturne, nekonkurentnosti nemačke privrede. 

- To može biti šansa za naše konkurentne kompanije koje proizvode za nemačku autoindustriju da imaju više narudžbina - smatra Čadež.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading