SRBIJA POSTALA DOBRA DESTINACIJA ZA INVESTIRANJE! Fernandez: Dobijanje investicionog rejtinga je napredak koji se ne sme potcenjivati

Autor:

Biznis

11.10.2024

11:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Neke zemlje su decenijama radile da bi dostigle cilj koji je Srbija dostigla

SRBIJA POSTALA DOBRA DESTINACIJA ZA INVESTIRANJE! Fernandez: Dobijanje investicionog rejtinga je napredak koji se ne sme potcenjivati

Foto: Tanjug/Vladimir Šporčić

Američki podsekretar za ekonomski rast, energiju i životnu sredinu Hoze Fernandez rekao je danas da je dobijanje investicionog rejtinga izuzetno značajan napredak za Srbiju koji se ne sme potcenjivati i da je naša zemlja time postala dobra destinacija za investiranje.

On je na konferenciji za novinare u Beogradu naveo da će Srbija zahvaljujući novom kreditnom rejtingu imati mnogo više direktnih stranih investicija, i napomenuo da su nekim zemljama bile potrebne decenije da dostignu cilj koji je Srbija dostigla.

Fernandez je naveo i da bi zbog kreditnog rejtinga ono što je ranije bilo teško izvodljivo sada moglo postati lakše s obzirom na to da niže kamatne stope znače i nizak nivo rizika.

- Masa kapitala za investicije koja je dostupna zemlji je sada veća. Pojavljaju se i obveznice za finansiranje koje izdaju oni koji uzimaju zajmove, a nemaju taj kreditni rejting - rekao je Fernandez i napomenuo da postoje zakoni koji zabranjuju investiranje u zemlje koje nemaju kreditni rejting.

On je istakao da zemlje koje imaju kreditni rejting kao što je Srbija dobijaju mnogo više pažnje investitora i da za njih postoje mnogo veće mogućnosti nego za druge zemlje koje to nemaju. 

- Znam da vaš ministar finansija planira da bude na sastanku Međunarodnog monetarnog fonda i Svetske banke u Vašingtonu i očekujem da će tamo naći još sagovornika i prijatelja sa kojima može da razgovara o pitanju investicija - rekao je on na konferenciji za novinare u Ambasadi SAD u Beogradu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading