NEMAČKI GIGANT PUCA PO ŠAVOVIMA! Prodaja automobila katastrofalna, akcije kompanije PALE PREKO NOĆI

Autor:

Biznis

25.10.2024

10:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nešto hitno mora da se promeni

NEMAČKI GIGANT PUCA PO ŠAVOVIMA! Prodaja automobila katastrofalna, akcije kompanije PALE PREKO NOĆI

Foto: pixabay.com

Nemački proizvođač automobila Mercedes-Benc objavio je danas da je u trećem kvartalu 2024. zabeležio značajan međugodišnji pad profita zbog slabe prodaje luksuznih automobila u Kini

Zarada Mercedes-Benca pre kamata i poreza (EBIT) je u periodu od jula do septembra pala za 48 odsto međugodišnje na 2,5 milijardi evra, prenosi nemački nedeljnik Viršaftsvohe.

Rezulati Mercedes-Benca u osnovnom poslovanju sa putničkim automobilima su još gori, pošto je u tom segmentu korigovani operativni profit pao za čak 64 odsto međugodišnje na 1,2 milijarde evra.

Republika

Foto: pexels.com

Veliki problem za nemačkog giganta

Prinos od 4,7 odsto je upola manji nego u istom tromesečju prošle godine kada je iznosio 12,4 odsto.

Akcije Mercedes-Benca su nakon objave rezulatata pale za 3,9 odsto, a od početka godine za devet odsto

Podsećamo da je ekonomska aktivnost u privatnom sektoru Nemačke i dalje je u padu, ali rezultati su bolji u odnosu na prošli mesec i na očekivanja stručnjaka, zaključak je danas objavljenog izveštaja agencije Markit ekonomiks.

Kompozitni indeks menadžera nabavke (PMI) u Nemačkoj je, prema prvoj preliminarnoj proceni, u oktobru porastao sa septembarskih 47,5 na 48,4 poena. PMI je parametar koji se koristi kao indikator ekonomske aktivnosti, a rezultat ispod 50 poena pokazuje da se ekonomija nalazi u stanju kontrakcije, odnosno pada ekonomske aktivnosti. Indeks menadžera nabavke u sektoru usluga je u oktobru porastao sa septembarskih 50,6 na 51,4 poena, a PMI u nemačkom sektoru proizvodnje sa 41,3 poena na 42,4 poena.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading