TINEJDŽER (15) I NJEGOV POMOĆNIK UPALI U KUĆU I ODNELI MILIONSKI NAKIT! Užas u Nišu, krali šta im padne pod ruku!

Autor:

Hronika

28.03.2024

10:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Policija je pronašla deo ukradenih predmeta i vratiće ih vlasniku.

TINEJDŽER (15) I NJEGOV POMOĆNIK UPALI U KUĆU I ODNELI MILIONSKI NAKIT! Užas u Nišu, krali šta im padne pod ruku!

Foto: Shutterstock

Policija u Nišu je, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Nišu, uhapsila S. A. (22) iz ovog grada zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo teška krađa. Takođe, po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Nišu, uhapšen je i jedan petnaestogodišnjak iz ovog grada, osumnjičen da je počinio isto krivično delo.

Sumnja se da su oni u prethodnom periodu obili jednu kuću u Nišu i iz nje ukrali 50 ručnih satova, više bušilica, trotinet, kao i nakit u ukupnoj vrednosti od oko 1.800.000 dinara. Policija je pronašla deo ukradenih predmeta i vratiće ih vlasniku.

S. A. se takođe sumnjiči da je obio još jednu kuću u Nišu iz koje je ukrao dva televizora, muzičko pojačalo, četiri tepiha i dva para zavesa. Policija je pronašla ove predmete prilikom pretresa stana koji osumnjičeni koristi i vratila ih vlasniku.

Osumnjičenom S. A. je određeno zadržavanje do 48 časova, nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti priveden osnovnom javnom tužiocu. Petnaestogodišnjak je priveden nadležnom višem tužiocu, koji mu je odredio pritvor od 30 dana.

Podsećamo, policija i Tužilaštvo angažovani su na intenzivnoj potrazi za dvojicom razbojnika koji su izvršili pljačku nad 85-godišnjom Vukosavom V. u selu Dren kod Obrenovca. Starica je bila žrtva oružane pljačke u svojoj kući, gde su pljačkaši uz pretnje oduzeli oko 1.000 evra, novac koji je Vukosava štedela za svoju sahranu. Pored toga, pljačkaši su odneli i oko 20.000 dinara i zlatni nakit, preteći starici da ne sme nikome reći šta joj se desilo, prenose Novosti.


Pljačka se dogodila 12. marta između dva i tri sata posle ponoći, kada su maskirani napadači ušli u kuću kroz prozor kupatila dok je Vukosava spavala. Starica je ispričala da su je probudili i pretili joj oružjem, pretresajući celu kuću u potrazi za novcem i dragocenostima.

Vukosava je komšinicama pričala da štedi novac, ne krijući činjenicu da je to činila za svadbu unuka ili za sopstvenu sahranu.

Mnogo sam se uplašila. Ti ljudi su pretresli sve živo u kući, čak i tavan. Uzeli su mi pare koje sam dugo odvajala za sahranu, velim da se moji ne troše. A, mislila sam, ako dočekam i ne umrem skoro, onda da taj novac dam unucima kad se budu ženili. Sad nema ni za njih, ni za mene - tvrdi starica. 

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading