"NE PRESTAJEM DA MISLIM..." Bolna ispovest mladića koji je pokušao da spase MMA BORCA Stefana Savića! HEROJ DO DETALJA OPISAO KOBNU NOĆ

Autor:

Hronika

18.04.2024

07:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Stefan Savić je nažalost podlegao povredama.

"NE PRESTAJEM DA MISLIM..." Bolna ispovest mladića koji je pokušao da spase MMA BORCA Stefana Savića! HEROJ DO DETALJA OPISAO KOBNU NOĆ

Foto: Youtube MMA savez Srbije, MUP

Stefan Marković, mladić koji je u noći između 24. i 25. februara na beogradskom Dorćolu pokušao da pomogne MMA reprezentativcu Stefanu Saviću (23), koji je te noći brutalno ubijen prvi put je govorio za medije. 

"Uhvatio me je za jaknu i počeo da me ubada"

- Bio sam u svom lokalu i krenuo kući. Pošto sam bio motorom, drug me je povezao automobilom. Prošli smo pored noćnog kluba i skrenuli u Dunavsku kada sam iz kola video momka kako leži. Bilo mi je jasno da mu je potrebna pomoć i da nije dobro. Uspeo sam drugu samo da kažem da zaustavi kola i bez puno razmišljanja sam istrčao da mu pomognem. Video sam dvojicu koja mu nanose povrede, verovao sam da mogu da mu pomognem i zbog toga sam odmah potrčao ka napadačima, da ih sklonim od momka kom je bilo loše - priča Stefan Marković, koji se dosad nije oglašavao u medijima.

Mladog sportistu koji je krvav i u teškom stanju ležao na zemlji, nije poznavao, čak ga nikada ranije nije ni video. Ipak, pritrčao je bez razmišljanja jednom od napadača i odgurnuo ga, ali je napadač tada potegao nož i na Markovića i triput ga ubo u nogu, stomak i grudi, piše Kurir. 

Republika

Foto: ST/Dragan Kadić, MUP, Youtube MMA savez Srbije

 

 

- Uhvatio me je za jaknu i počeo da me ubada. Nekako sam uspeo da strgnem jaknu, ali već sam bio teško povređen - otkriva šta se dogodilo kobne večeri na Dorćolu.

Teško povređenog Markovića je drug, iz čijeg je automobila istrčao da pomogne Saviću, odvezao do Urgentnog centra. Lekari su se borili i za njegov život, istog jutra je imao operaciju i u bolničkoj sobi je proveo 19 dana.

- Istog jutra, oko četiri sata sam operisan. Operacija je dugo trajala. Moram da kažem da su doktori na Urgentnom i Kliničkom centru pravi heroji, oni svakoga dana spasavaju živote, a da toga nismo ni svesni dok se i sami ne nađemo u ovakvoj situaciji. Njima dugujem veliku zahvalnost što sam pre svega živ, a potom što gotovo da mogu da funkcionišem kao pre te noći - dodaje Marković.

"Sekunde su bile u pitanju"

Iako se fizički gotovo u potpunosti oporavio, ni gotovo dva meseca posle jezivog zločina u centru Beograda, ne može da prestane da razmišlja o imenjaku Stefanu i zbog čega sudbina nije bila takva da naiđe samo nekoliko trenutaka ranije.

- Ne prestajem da mislim o tome da su sekunde bile u pitanju. Da sam naišao samo malo ranije, možda bih uspeo da mu pomognem, možda bi Stefan bio povređen, ali živ - dodaje Marković, mladić kolji je hrabro pokušao da pomogne nepoznatom mladiću na ulici.

Na pitanje da li je u međuvremenu upoznao porodicu ubijenog Savića, kaže da se susreo s njima i da je reč o divnim ljudima.

- Stefanovi roditelji su divni ljudi, njima je najgore - zaključuje Stefan Marković.

Inače, on je kao svedok-oštećeni saslušan u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu koje vodi istragu protiv Vasilija Gačevića i Marka Daničića. Kako saznajemo, Marković je u tužilaštvu detaljno opisao šta se dogodilo kobne noći.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
Kkkk

18.04.2024 21:19

Bravo za momka koji je zeleo da pomogne. Sta je sa napadacima da li su uhapseni?