USPEŠNA AKCIJA POLICIJE: Zaplenjeno oružje i municija u Novom Pazaru!

Autor:

Hronika

26.04.2024

18:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

O ovom slučaju obavešten je osnovni javni tužilac.

USPEŠNA AKCIJA POLICIJE: Zaplenjeno oružje i municija u Novom Pazaru!

Foto: shutterstock

Pištolj i meci

Pripadnici Odeljenja kriminalističke policije za suzbijanje droga u Novom Pazaru izvršili su još jednu uspešnu akciju, otkrivši i zaplenivši pištolj i više komada municije u stanu u Zlatiborskoj ulici.

Osumnjičeni vlasnik stana saslušan u svojstvu osumnjičenog

O ovom slučaju obavešten je osnovni javni tužilac, koji je naložio da se vlasnik stana S. A. (43) sasluša u svojstvu osumnjičenog za nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, te da mu se odredi zadržavanje do 48 časova.
 

U Srbiji posedovanje oružja regulisano je Zakonom o oružju i municiji. Prema ovom zakonu, građani Srbije mogu posedovati oružje pod određenim uslovima i uz prethodno dobijenu dozvolu. 

 Vrste oružja: Zakon o oružju i municiji razlikuje nekoliko kategorija oružja, uključujući sportsko oružje, lovačko oružje, vatreno oružje za ličnu odbranu, kao i posebne kategorije poput oružja za kolekcionarstvo. 
 
Uslovi za posedovanje: Građani koji žele da poseduju oružje moraju ispuniti određene uslove, uključujući medicinsko-psihološko testiranje, proveru krivične evidencije, obuku o bezbednom rukovanju oružjem i polaganje ispita o poznavanju zakona i pravila u vezi sa oružjem. 
 
Dozvole za oružje: Nakon ispunjavanja uslova, građani mogu podneti zahtev za izdavanje dozvole za posedovanje određene vrste oružja. Dozvole se izdaju za određeni period i mogu se obnoviti. 
 
Kontrola i nadzor: Državni organi vrše strogu kontrolu nad procesom izdavanja dozvola za oružje, kako bi se osiguralo da oružje bude u rukama samo onih koji ispunjavaju sve zakonske uslove i koji su sposobni da odgovorno koriste oružje. 
 
Kaznene odredbe: Zakon predviđa stroge kazne za ilegalno posedovanje, nošenje ili trgovinu oružjem bez dozvole, uključujući novčane kazne i zatvorske kazne.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading