EVO KO JE MILINKO BRAŠNJOVIĆ: Jedan od najopasnijih Veljinih i Zvicerovih ubica danas je isporučen Srbiji

Autor:

Hronika

18.06.2024

18:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Osoba koja zna mnoge tajne...

EVO KO JE MILINKO BRAŠNJOVIĆ: Jedan od najopasnijih Veljinih i Zvicerovih ubica danas je isporučen Srbiji

Foto: ST/Nemanja Pančić, Društvene mreže, MUP

Milinko Brašnjović, poznat kao izvršilac nekih od najsurovijih zločina kavačkog klana, uhapšen je u velikoj međunarodnoj akciji u Španiji. Smatralo se da su ga ubili njegovi saradnici iz ekipe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, ali se ispostavilo da je uhapšen.

Brašnjović je osoba koja zna mnoge tajne kavačkog klana, a zanimljivo je da je on druga generacija mafije - njegov otac, Mika Brašnjović, bio je poznat kao član "putarske mafije".

U međunarodnoj akciji "Vertikala" uhapšeni su Milinko Brašnjović, Dušan Jovanović Giba, Dragan Tomić zvani Vojnik, Vladimir Vojnović, Slobodan Vujačić, Vladimir Mandić, Nataša Dedić, Rade Stojićević i Abaz Rabin. Organizatori kriminalne grupe su Radoje Zvicer, Darko Šarić i Veljko Belivuk. Grupa se tereti za ubistvo visokopozicioniranih škaljaraca Igora Dedovića i Stevana Stamatovića 2020. godine u Grčkoj.

Foto: MUP

Izručenje

Brašnjović je vrlo mlad ušao u svet organizovanog kriminala. Bio je član "vračaraca", grupe na čijem je čelu bio pokojni Aleksandar Stanković zvani Sale Mutavi. Grupa je 2010. godine uhapšena zbog preprodaje droge. Nakon Stankovićeve smrti 2016. godine, Brašnjović je ostao u kontaktu sa Veljkom Belivukom i preko njega sa kavačkim klanom.

Milinko Brašnjović bi mogao da se suoči sa suđenjem u Specijalnom sudu u Srbiji, gde je ranije suđen i njegov otac Mika Brašnjović. Mika je bio optužen kao deo "stečajne mafije" i pronađen je mrtav u pritvoru 2006. godine, zvanično zbog samoubistva, mada je porodica sumnjala u zvaničnu verziju. Mika je bio osuđivan i zbog prepakivanja proizvoda kojima je istekao rok trajanja, uključujući čokoladu, energetska pića i hranu za bebe.

(Beogradski mediji)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading