SAZNAJEMO! SPREMAJU SE SAČEKUŠE PRED VEČITI DERBI! Jake policijske snage na ulicama prestonice

Autor:

Hronika

23.09.2024

13:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U cilju bezbednog odigravanja utakmice biće angažovan veći broj pripadnika policije, kao i pripadnici Žandarmerije i SAJ.

SAZNAJEMO! SPREMAJU SE SAČEKUŠE PRED VEČITI DERBI! Jake policijske snage na ulicama prestonice

Foto: Republika

Kako Republika saznaje, Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije preduzeće dodatne bezbednosne mere kako bi predstojeći 174. večiti derbi koji se igra večeras od 19 časova na stadionu u Humskoj, protekao bez incidenata.

- Pojačane mere bezbednosti na ulicama usledile su nakon sukoba među Grobarima ali i nakon što su navijači Crvene zvezde nedugo posle meča sa Benfikom jasno stavili do znanja da stižu u Humsku pesmama na račun Partizana. Najavljene su i sačekuše te u cilju bezbednog odigravanja utakmice biće angažovan veći broj pripadnika policije, Žandarmerije i Specijalne antiterorističke jedinice, a biće i presretanja automobila. Podignut je nivo bezbednosti - navodi izvor Republike

Republika

Foto: Starsport

Žandarmerija smiruje podivljale navijače

Prethodnih dana smo svedočili da je jedna grupa huligana upala na stadion Partizana i uništila teren, što je izazvalo saopštenje kluba, koje je tu grupu nazvalo kriminalnom grupom i dodali da znaju imena lica koja su počinila ovaj zločin, te da će ih objaviti ukoliko ih nadležni organi ne privedu u hitnom roku.

Kako bi večerašnja utakmica prošla bez incidenata pripadnici MUP-a preduzeće dodatne bezbednosne mere, a podsetimo, pred 173. "večiti" derbi između Crvene zvezde i Partizana koji se odigrao u aprilu došlo je do velikog sukoba navijača dva tima. Huligani su se sukobili na ulicama Beograda, preciznije najveći sukob dogodio se kod Vukovog spomenika.

 

 

Policija je brzo reagovala, a privedeno je više desetina učesnika koji su koristili pirotehniku, bacali kamenice ali i kod kojih su pronađene štangle.

Takođe, neverovatan šok je izazvala i odluka da jedna od najpoznatijih grupa navijača u Srbiji, "Vandal Bojs" donela odluku da se rasformira. Ova vest je posebno iznenadila javnost s obzirom na to da je deo grupe odlučio da javno uništi svoja obeležja, uključujući i čuveni barjak sa prepoznatljivim simbolom opasnosti na putu. Grupa se oglasila i saopštenjem:

- Grupa VANDAL BOYS ORM, koja je nastala 17.02.2001. od današnjeg dana prestaje da postoji! Sastankom Vandala koji su osnovali grupu i ljudi koji su učestvovali u njenom radu su tako odlučili! Svako pozivanje na ime naše grupe ne smatramo legitimnim! Ako naše ime više nije sinonim za hrabrost, neće biti ni za neispravnost!!! Momci koji su je osnovali danas su je i ugasili paljenjem zastava i obeležja! O našim pobedama i porazima, neka priča ulica... - navodi se u objašnjenju.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading