MOTOCIKLISTA POKOSIO ŽENU NA PEŠAČKOM! Užas u Čačku, dvoje povređeno, starica ostala da leži na kolovozu dok Hitna pomoć nije došla

Autor:

Hronika

22.10.2024

13:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Još jedna saobraćajna nezgoda na srpskim putevima

MOTOCIKLISTA POKOSIO ŽENU NA PEŠAČKOM! Užas u Čačku, dvoje povređeno, starica ostala da leži na kolovozu dok Hitna pomoć nije došla

Foto: e-stock/M. RAFAILOVIĆ

U ulici Milenka Nikšića u čačanskom naselju Ljubić, tokom ranih popodnevnih časova došlo je do teže saobraćajne nezgode kada je vozač motora oborio pešaka.

Kako prenose lokalni mediji, motociklista je udario ženu dok je prelazila pešački prelaz, a prema nezvaničnim informacijama, oba učesnika u nezgodi su povređena.

- Motorista je udario stariju ženu, na lice mesta odmah je stigla Hitna pomoć koja je staricu prevezla u čačansku bolnicu - kaže za RINU jedan od očevidaca.

Kako navode očevici, starica je ležala na kolovozu dok kola Hitne pomoći nisu došla na lice mesta.

Policija je izašla na lice mesta i sprovodi uviđaj, a za sada nije poznat stepen povreda.

Crni bilans u Srbiji

Republika

Foto: www.profimedia.rs, Shutterstock

Jedan trenutak nepažnje pravi razliku između života i smrti

Deset ljudi je poginulo, a 341 je povređena u saobraćajnim nesrećama za sedam dana u Srbiji.

Pukovnik policije Slaviša Lakićević, istakao je da je najveći problem u saobraćaju brzina kretanja vozila jer je to u 42 odsto slučaja uzročnik saobraćajnih nesreća.

- Prošle godine je poginulo 286 vozača u nesrećama, a polovina njih u tom trenutku nije koristilo pojas. Poginuo je i 81 putnik, a dve trećine njih nije koristilo pojas - ukazuje Lakićević.

Napominje da je prošle godine poginulo i 134 pešaka, od čega 98 u naselju, dok 24 na pešačkom prelazu, gde bi trebalo da su najbezbedniji.

Milan Ilić iz Agencije za bezbednost saobraćaja kaže da je Agencija za novi Zakon o bezbednosti saobraćaja poslala predlog da se kažnjavaju vozači čiji putnici ne koriste sigurnosne pojaseve. 

- Ako smo spremni za to, možemo da povećamo bezbednost u saobraćaju - navodi Ilić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading