JEZIVI DETALJI NAPADA NA DIREKTORA ŠKOLE U NIŠU! Banuo mu je, vređao ga, pretio, a na kraju je učinio i OVO

Autor:

Hronika

23.10.2024

14:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Oglasio se kolektiv škole OŠ "Miroslav Antić" u Nišu u kojoj je 21. oktobra u prepodnevnoj smeni napadnut direktor.

JEZIVI DETALJI NAPADA NA DIREKTORA ŠKOLE U NIŠU! Banuo mu je, vređao ga, pretio, a na kraju je učinio i OVO

Foto: youtube/printscreen/ Stefan Rančić, Tanjug/JADRANKA ILIC

Direktor OŠ "Miroslav Antić" u Nišu napadnut je 21. oktobra u prepodnevnoj smeni, a tim povodom oglasio se kolektiv škole. Njihovo saopštenje prenosimo u celosti:

"Roditelj predškolskog deteta koje pohađa ovu školu, rezigniran zbog postavljanja kapije i zabrane parkiranja u školskom dvorištu, upao je u kancelariju direktora, vređao ga, psovao i pretio mu, a na kraju ga i gađao flašom vode, pogodivši monitor koji je bio tik ispred direktora, na radnom stolu za kojim je sedeo. Na sreću svih, do povreda nije došlo. Ali iza ovog čina koji je svima nama neobjašnjiv i neshvatljiv ostala su pitanja:

Republika

Foto: youtube/printscreen/ Stefan Rančić

OŠ "Miroslav Antić" u Nišu

Šta bi bilo da se ovom čoveku koji je vandalski ušao u školu pod rukom našao neki drugi predmet, a ne flaša vode? Šta da je bio precizniji? Znamo li da li je bio naoružan? Кoliki je bio njegov bes i na šta je bio spreman? Šta bi se desilo da je fizički nasrnuo? Кako bi reagovala deca da su videla da neko nepoznat napada direktora?

Sva ova pitanja zamenjuje jedno: šta treba da se dogodi da prestanu ovakva dešavanja?

Da li treba čekati da neki roditelj, nezadovoljan ocenom koju je dete dobilo, na sred časa uđe u učionicu i pred decom nasrne na učitelja ili nastavnika? Da ga vređa ili pokuša fizički da se obračuna sa njim dok deca gledaju? A ako je u pitanju učiteljica ili nastavnica? Da li dečaci treba da gledaju kako muška ruka kreće ka ženi?

Poslednjih godinu i više dana svedoci smo vršnjačkog nasilja. Кad su uzroci u pitanju, podeljena su mišljenja ko je više kriv. Ali jedno je sigurno – roditelji su ti koji su decu izrodili, vaspitavali i kao sedmogodišnjake upisali u školu. Pričali su im da nije lepo tući se, svađati se, mrzeti, ne biti dobar drug. Stiče se utisak kao da su jedno zaboravili – roditelji su najveći uzori svojoj deci i njihovo ponašanje je model dobrog ponašanja, jer su to mama i tata.

Republika

Foto: youtube/printscreen/ Stefan Rančić

OŠ "Miroslav Antić" u Nišu

Imajmo na umu, u nadi da se ništa slično više neće dešavati u našoj školi: deca imitiraju manire roditelja, zato pazimo na ponašanje, misli i dela ukoliko želimo da nam deca izrastu u dobre, pravdoljubive i časne ljude.

Juče se ovo dogodilo našem direktoru. Кako da znamo da učitelji, nastavnici i vannastavno osoblje nisu sledeći? Кako da znamo da deca u školi neće biti povređena u nastupu besa razularenih pojedinaca? Ukoliko želimo dobro i samo dobro mališanima koji nam veruju, moramo stati na kraj ovakvim incidentima i zaštititi sve u školi.

Zaposlenima u školi mora se vratiti dostojanstvo, ugled i autoritet kako bi nesmetano mogli da zaštite i sebe i decu.

Saosećajući sa direktorom, koji je prošao kroz verbalno, psihičko i fizičko nasilje i koji se s pravom brine za svoju bezbednost i bezbednost svoje porodice, apelujemo da se zaštite svi radnici škole. Ne zaboravite, prosvetni radnici i deca su u istoj zgradi, u istim učionicama, u istom dvorištu. Napade na njih gledaju deca. I uče", zaključuju na kraju.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading