Praznična poslastica koja će oduševiti goste: Čokoladni francuski kolač
Donosimo vam recept za čuvenu čokoladnu poslasticu koju svi obožavaju.
Sastojci:
- 8 jaja
- 200 g šećera
- 100 ml ulja
- 300 g crne čokolade
- 1/2 praška za pecivo
Fil:
- 400 g crne čokolade
- 500 ml slatke pavlake
Priprema
Zagrejte rernu na 180°C. Umutite belanca da budu čvrsta kao šlag. U žumanca dodajte šećer i dobro izmešajte. Dodajte ulje i prašak za pecivo. Sve zajedno još jednom dobro izmešajte. Čokoladu istopite na laganoj vatri i umešajte je u ostatak smese.
Polako dodajte penu od belanaca i sve dobro izmešajte. Stavite u pleh za pečenje i pecite 40 minuta.
Slatku pavlaku umutite u čvrst šlag. Dodajte čokoladu i dobro umutite. Kada se biskvit ohladi, na njega stavite fil.Držite u frižideru do posluživanja.
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)