(FOTO) Probajte ovaj kulinarski trik: Ispecite meso tako da bude brzo gotovo, a ukusnije
Ako ste ljubitelj pilećeg i ćurećeg mesa, sigurni smo da ćete biti oduševljeni ovim trikom koji kuvari koriste kako bi dobili najlepši ukus mesa, koje tokom pečenje zadržava punu aromu i miris.
Meso se može peći na razne načine a jedan od najboljih, kako piše portal Pop sugar, jeste priprema uz pomoć folije.
Kako se piletina peče u rerni, na ovaj način će vreo vazduh kružiti oko mesa, pa će se ono brže ispeći. Najbolje od svega je što ćete tako sprečiti isušivanje mesa, te će pile ostati meko i zadržati najlepše ukuse. Ujedno, kora će dobiti divnu, zlatastu nijansu.
Šta je potrebno da uradite?
1. Isecite deo folije, savijte ga u oblik tube, a potom u krug. Foliju stavite u pleh, a potom pospite malo ulja po njoj.
2. Piletinu postavite na vrh folije i pecite dok ne porumeni.
Kako zapravo treba da izgleda folija, možete pogledati na slici ispod.
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)