Božanstvena kombinacija čokolade i pomorandže u torti bez trunke brašna!
Po ovom receptu možete napraviti kolač ili tortu, a rezultat će biti jednako primamljiv. Recept je pogodan za sve koji izbegavaju gluten u ishrani.
Sastojci:
- 375 g pirea od pomorandži (otprilike 2 pomorandže)
- 6 jaja
- 1 kesica praška za pecivo
- ½ kašičica sode
- 200 g mlevenih badema
- 150 g šećera
- 50 g kakao praha
- 200 ml pavlake za šlag
- 200 g crne čokolade
Stavite dve cele pomorandže u vodu i kuvajte ih pola sata. Nakon pola sata promenite vodu, pa kuvajte još pola sata (ovaj korak je bitan kako bi kora pomorandže izgubila gorčinu).
Kada budu kuvane, ocedite ih, ohladite, presecite na pola, uklonite koštice i sameljite u pire.
U zasebnu činiju stavite jaja, prašak, sodu, mlevene bademe, šećer i kakao, pa u to dodajte pire od pomorandže.
Sve sastojke dobro promešajte, pa sipajte u kalup za tortu od 26 cm. Kalup za tortu obložite papirom za pečenje. Ako želite deblji biskvit možete koristiti i kalup od 24 cm, jer u ovom od 26 cm će ispasti tanja kora.
Koru pecite 40-45 minuta na 180°C.
Kad se biskvit hladi, stavite pavlaku za šlag da se ugreje i prelijte preko seckane čokolade. Sve dobro izmešajte u loncu dok se čokolada potpuno ne rastopi.
Kada se kora malo ohladi, ostavite je u kalupu, pa preko njega sipajte pripremljeni čokoladni krem.
Tortu ostavite par sati u frižideru da se ohladi.
Napomena: umesto badema možete koristiti i neke druge orašaste plodove.
Kad je u pitanju dekoracija, zaista možete pustiti mašti na volju - kombinacija pomorandže i čokolade daje neiscrpnu inspiraciju.
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)