Odmorite malo od dijeta: Slasni burgeri su uvek dobar izbor
Burgeri predestavljaju jedno od najpopularnijih jela danas. Kombinacija junećeg mesa, vazdušaste lepinje, povrća i sosa čini ovo jelo neodoljivim. Prema receptu koji sledi možete u kućnoj varijanti napraviti burger koji je u rangu, a možda čak i bolji, od poznatih restorana brze hrane.
Recept za burger:
- 700 grama junećeg mlevenog mesa (Gledajte da meso bude kombinacija posnog buta i masne plećke, i to u odnosu 1:1)
- So (po ukusu)
- Biber (po ukusu)
- 200 gr slanine
Izmešajte meso, so i biber u posudu i mešajte meso rukom. Što duže mešate to će se meso bolje sjediniti a samim tim će i burger biti ukusniji. Nakon što završite sa mešanjem, ostavite meso da odstoji pola sata u frižideru.
Neodvojivi deo burgera jeste zemička. Bez ukusne zemičke ceo doživljaj uživanja u ovom ukusnom jelu gubi na snazi.
Recept za zemičku:
- 500gr belog brašna
- 1 kašičica soli
- Pola kašičice šećera
- 1 kašičica suvog kvasca
- 1 jaje
- 100 ml ulja
- 300 ml mleka
Od navedenih sastojaka umesiti testo i ostaviti da naraste. Na pobrašnjenoj površini testo premesiti i oblikovati 12 loptica. Stavite ih na pleh obložen papirom za pečenje i ostavite oko pola sata na toplom da narastu. Premažite umućenim jajetom i pospite susamom. Peku se u zagrejanoj rerni na 190 stepeni, oko 25-30 min.
Nakon što ste pripremili zemičke vreme je za pečenje burgera. Imajte na umu da kada formirate burgere, krug bude uvek širi od zemičke jer se meso skupi tokom pečenja zbog masti koja se topi.
U burgere dodajte sastojke i soseve po želji. Neko nepisano pravilo glasi da u burger ide propržena slanina, iceberg salata, luk, paradjaz, majonez, i neizostavno, čedar sir.
Uživajte.
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)