Jeste li ikada probali? Recept za mekani domaći hleb sa pivom!
Malo šta je lepše od mekanog, svežeg, domaćeg hleba. Evo šta vam je potrebno da napravite jedan takav.
Sastojci:
- Šolja i po belog brašna
- Šolja i po integralnog brašna
- Četiri i po kašičice praška za pecivo
- Kašičica i po soli
- 1/3 kašičice smeđeg šećera
- 350 mililitara piva
Priprema:
Zagrejte rernu na 175 stepeni i podmažite pleh.
U većoj posudi pomešajte belo i integralno brašno, prašak za pecivo, so i šećer. Dodajte pivo i mešajte dok se sastojci sjedine, a onda ga zamesite rukama.
Prebacite testo u pleh i pecite 50-60 minuta ili dok čačkalica ne "izađe" čista.
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)