(RECEPT) Prava domaća teleća supa nezaboravnog ukusa
Ukusna teleća supa je okrepljujće jelo koje nas podseća na detinjstvo i bakinu kuhinju. Priprema nije uopšte komplikovana, samo je potrebno malo vremena i strpljenja.
Sastojci
- 1 veza zeleni (šaragrepa, bela šargarepa i peršun i njegov koren),
- 1 glavica crnog luka, 1 kašika suvog začina, kašičica šećera, kašičica soli, koske i komad telećeg mesa.
Priprema
Oprati meso i koske i staviti u dublji lonac. Dodati suvi začin, naliti vodu i ostaviti da provri. Kada proključa, malo smanjiti vatru i kašikom skinuti penu. Dodati očišćenu šargarepu, belu šargarepu, koren i listove peršuna.
Dodati so i šećer i ostaviti da opet provri, pa smanjiti vatru da se supa lagano krčka. Supu ovako kuvati oko 2 sata. Nakon toga procediti, ako je potrebno dosoliti, vratiti šargarepu i opet staviti na vatru da provri, pa zakuvati reznace ili knedle, kako vi želite. Ukoliko više volite, meso možete usitniti na male kockice ili kasnije izvaditi iz supe i poslužiti uz neki prilog.
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)