PRSTE DA POLIŽEŠ! Jedini pravi recept za čorbast pasulj!
Oduševićete se…
Kako spremiti klasična čorbast pasulj:
250g pasulja očistiti i oprati a zatim naliti hladnom vodom i ostaviti da nabubri.
Nakon toga odliti tu vodu i naliti vrelu vodu pa staviti pasulj da se kuva.
Dok se kuva dodati jednu suvu papriku, jednu glavicu sitno naseckanog crnog luka, nekoliko čenova belog luka, lovorov list i biber.
Pasulj kuvati na tihoj vatri uz povremeno dolivanje po malo vruće vode (onoliko koliko ispari).
Na pola kuvanja (nakon jednog sata) dodati 1/2 kg suvih svinjskih rebara.
Kada je pasulj kuvan zapržiti ga zaprškom: u zagrejanu mast propržiti kašiku brašna da požuti, dodati kašičicu aleve paprike pa naliti u pasulj.
Kuvati još desetak minuta, posoliti, dodati jednu svežu papriku presečenu na pola, i na kraju sitno seckan peršunov list.
Prijatno!
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)