Tradicionalno rusko jelo koje jača imunitet i ne goji

Autor: Telegraf, Republika

Lifestyle

23.11.2020

17:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na trpezi u Rusiji boršč zauzima počasno mesto. Čorbu puna povrća i mesa lako je napraviti, a mi vam donosimo originalni recept za ovo tradicionalno rusko jelo koje ne samo što će vas zagrejati u hladnim danima, već će vas zaštititi od virusa i pospešiti mršavljenje ako ste na dijeti.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Sastojci

- 2 šargarepe

- 2 glavice luka

- 4 krompira

- glavica kupusa

- 2 cvekle

- paradajz ili limun

- 500 grama junetine ili piletine

- peršun

- crni biber u zrnu

- lovorov list

- so

Priprema

U veću šerpu sipajte vodu, pa spustite meso i oljušten krompir. Kuvajte dok meso i krompir ne omekšaju.

Luk sitno iseckajte, pa ga prodinstajte u tiganju; kad postane staklast dodajte izrendanu šargarepu i cveklu, paradajz, biber, so i šećer, i dinastajte dok povrće ne omekša.

Meso izvadite iz bujona, iseckajte ga na kockice i ostavite sa strane.

 

Skuvan krompir izgnječite viljuškom, vratite ga u bujon, dodajte glavicu kupusa naseckanu na sitne rezance, dva lovorova lista, nekoliko zrna crnog bibera i so, pa kuvajte 20 minuta.

Potom dodajte izdinstano povrće iz tiganja, a onda i iseckano meso. Ako povrću u tiganju niste dodali paradajz, iscedite pola limuna u čorbu, pa poklopite i ostavite da se boršč kuva još pola sata na srednjoj temperaturi.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading