RECEPT ZA TUFAHIJE: Jednom kada probate ovaj tradicionalni kolač, pravićete ga STALNO!
Preukusno!
Da li je tufahija tursko ili arapsko jelo - pitanje je na koje do danas ne postoji pouzdan odgovor. Jedno je sigurno - izuzetno su ukusne i zdrave.
Sastojci:
- 5 jabuka
- 120 g oraha
- 40 g suvih kajsija
- 40 g suvog grožđa
- 2 pomorandže
- kašičica cimeta
- 200 ml slatke pavlake
- ekstrakt vanile
- 2 kašičice šećera
- malo putera
Priprema:
Suvo grožđe, kajsije i polovinu oraha sitno iseckajte, pomešajte sa šećerom, cimetom, sokom od jedne pomorandže i dve kapi ekstrakta vanile. Opranim jabukama isecite gornji deo, ostavite kao poklopac, kašičicom izdubite sredinu i nafilujte iseckanim voćem.
Jabuke malo premažite puterom, pa ih poređajte u posudu premazanu puterom i pecite u rerni na 200 stepeni oko 40 minuta. Umutite šlag od slatke pavlake, dodajte sok od druge pomorandže, ostatak iseckanih oraha i malo ekstrakta vanile, pa umutite.
Pečene jabuke pospite šećerom u prahu i servirajte sa šlag kremom.
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)