OVAKO KROFNE NEĆE UPITI ULJE I BITI MASNE: Tri saveta iskusnih domaćica zbog kojih će testo biti mekano
Zahvaljujući ovim savetima krofne ne mogu upiti ulje.
Krofne su slatkiš iz detinjstva. Tada smo ih uglavnom pravili samo sa džemom, a danas imate bezbroj kombinacija i vrsta, ali ipak svi se vraćaju onoj dobro poznatoj - masnom testu posutom šećerom u prahu. Ako ste spremali nekada krofne, sigurno vam se bar jednom desilo da i pored velikog truda budu izuzetno masne. Ne brinite, niste jedini!
Najvažnije je da krofne budu mekane, ali da ne budu masne. Sve to možete "srediti" uz tri moćna trika.
1. Rakija
Kašičicu rakije dodajte smesi, kako krofne ne bi upile masnoću tokom prženja.
2. Temperatura i ubrus
Temperatura pri prženju mora biti visoka da ne "upadnu" u mast, a kada su gotove, malo ih ocedite na ubrusu.
3. Prašak za pecivo
Prašak za pecivo pomoći će testu da ne stvara preterano rupice, zato obavezno dodajte pola kesice.
Recept:
- 650 grama brašna
- 30 grama kvasca
- 1 kašičica šećera
- malo soli
- 200 ml mleka
- 3 žumanceta
- 100 ml ulja
- korica limuna
Kvasac potopiti u toplom mleku dodati šećer i malo brašna. U činiju staviti brašno dodati kvasac koji je nadošao, žumanca, mleko, ulje, so, i koricu limuna i dobro rukama formirati testo. Ostaviti da poraste oko 30 minuta pa razviti oklagijom na oko 1 cm debljine. Oblike formirati čašom ili modlicom, ostaviti još 15 minuta da testo "odmori", a onda ih pržiti u vrelom ulju.
Prijatno!
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)