JELO OD TIKVICA I SIRA: Raspametiće vas koliko je ukusno, a ovo je najjeftiniji prilog uz bilo koji obrok
Odlična ideja za brzu večeru ili dodatak za ručak!
Tikvice možete spremati u različitim oblicima, pa i ovaj recept može biti zdrav ako modifikujete sastojke. Uz malo namirnica dobićete brzu i jednostavnu večeru, ili pak dodatak uz meso za ručak. Sve topliji dani su pred nama, mnogi gube apetit, a ovaj recept nateraće vas da poželite odmah da spremite tikvice.
Potrebno vam je:
300 grama tikvica
250 grama svežeg sira
Jedno jaje
100 grama brašna (oko sedam velikih ravnih kašika)
20 grama svežeg peršuna
Jedna kašika praška za pecivo
Priprema:
Tikvice oprati i narendati, a potom posoliti i ostavite sa strane. Jedno jaje razmutite viljuškom pa dodajte mu svež sir, posolite i dodajte vlašac. U smesu od jaja i sira dodajte i brašno. Peršun sitno iseckajte, a onda pridužite siru. Tikvice ocedite od viška vode i dodajte siru.
Potom u smesu sipajte dve kašike brašna i kašiku praška za pecivo. Tiganj zagrejte i sipajte tri do četiri kašike ulja u isti. Ruke nauljite i oblikujte pljeskavicu od smese.
Pržite dok ne porumene sa obe strane. Stavite na ubrus da se ocede od viška ulja.
Uživajte!
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)