RECEPT ZA TORTILJE IZ TIGANJA: Bez kvasca i korišćenja oklagije - ukusne i mekane!
Za mere je najbolje koristiti šolju srednje veličine.
Tortilje možete servirati uz neki namaz i šunku, a najbolji je ukus ako se kombinuju uz hladan jogurt. Pripremaju se brzo i jednostavno, zato uživajte u toplom testu za doručak ili večeru, a odlične su i kao dodatak za ručak.
Priprema:
U jednoj činiji pomešajte jednu šolju brašna, kašiku soli, tri kašike ulja i 180 mililitara vode, a potom sve promešajte. Najbolje je da kašikom sjedinite testo. Dodajte još jednu, do dve šolje brašna i ne više od toga, a onda rukom umesite testo. Prvo sve sjedinite u posudi, a onda prebacite testo na radnu površinu i mesite.
Na pobrašnjenu radnu površinu prebacite testo i nastavite da mesite još par minuta. Formiranu loptu od testa prebacite u posudu, pokrijete providnom folijom i ostavite deset minuta da testo naraste. Testo podelite na osam loptica. Svaku lopticu posebno razvucite rukama.
Preko svakog razvučenog testa stavite malo brašna. Zagrejte ulje u tiganju te na vrelo ulje ređajte testo i pecite sa obe strane dok ne porumeni.
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)