KAD JE MOJ DEDA HTEO DA JEDE PASULJ, BAKA MU JE UVEK SPREMALA OVAKO: Recept koji će vas oduševiti, niste znali da može biti tako UKUSNO

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Suvo meso i slanina pasulju daju poseban šmek.

KAD JE MOJ DEDA HTEO DA JEDE PASULJ, BAKA MU JE UVEK SPREMALA OVAKO: Recept koji će vas oduševiti, niste znali da može biti tako UKUSNO

Foto: YouTube/Moja kuhinja Tanja

Svaka srpska porodica je bezbroj puta do sada pripremala pasulj. Iako se mnoge žene ne usuđuju da ga prave jer misle da oduzima mnogo vremena, autorka recepta, Moja kuhinja Tanja, pokazala je kako da pripremite pasulj bez mnogo muke. Tanja tvrdi da je njena baka ovako spremala pasulj u kom je uživala čitava njena porodica.

Pogledajte recept za pasulj sa slaninom i butkicom u nastavku.

Sastojci:

  • 500 grama pasulja
  • 1 litar vode
  • 2 glavice crnog luka
  • dimljena svinjska butkica
  • 150 grama dimljene slanine
  • so, biber, tucana ljuta paprika
  • 2 čena belog luka
  • 3 kašike ulja
  • 1 kašika brašna
  • slatka mlevena paprika 2 kašike

Foto: shutterstock

Najjednostavniji recept za pasulj

Priprema:

Pasulj prelijte vodom i poklopite tanjirom, a onda tako ostavite preko noći. Kada je pasulj stajao, onda ga isperite. U šerpu sipajte jedan litar čiste vode i dodajte opran pasulj. Luk iseckajte sitno, a onda oljuštite i jednu šargarepu. Izrendajte je. Nakon pet minuta kuvanja, prospite vodu u kojoj se pasulj kuvao. Operite ga toplom vodom. 

Takođe, operite jednu dimljenu svinjsku butkicu. Potrebno vam je oko 300 grama isečeno na komadiće. Dimljenu slaninu iseckajte na komadiće.

U dublju šerpu dinstajte luk, a onda dodajte nakon tri minuta rendanu šargepru. Potom dodajte meso i propžite sve oko pet minuta. Kada se sve propržilo dodajte pasulj. Nalijte vodom dok ne prekrijte pasulj, to je oko dve litre. Promešajte i polu poklopite poklopcem. Ostavite da se kuva oko sat vremena. Od začina nakon sat vremena dodajte kašičicu soli, dodatak jelima sa povrćem jednu kašičicu takođe i malo bibera, po ukusu. Da bi jelo bilo ukusnije dodajte tucanu ljutu papriku. Promašajte i pustite da se krčka još tri minuta.  Probajte kako biste videli da li je potrebno još nešto od začina da se doda.

Iseckajte dva čena belog luka. Na tri kašike ulja koje se zagrejalo, stavite iseckan beli luk. Mešajte i dodajte kašiku brašna, a onda mešajte da se razbiju grudvice. Potom dodajte dve kašike paprike, slatke začinske. Pržite kratko i pazite da ne izgori. Kada je zaprška gotova, uzmite tečnosti iz pasulja, sjedinite, pa vratite sve u isti lonac. Kuvajte još 10 minuta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading