RECEPT ZA POSNE PALAČINKE, BOLJE I OD MRSNIH: Nema mleka, ni jaja, a ovaj namaz RASTURA

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Posni recept za palačinke.

RECEPT ZA POSNE PALAČINKE, BOLJE I OD MRSNIH: Nema mleka, ni jaja, a ovaj namaz RASTURA

Foto: YouTube/Silvana's Kitchen

Ukusne, mekane palačinke u kojima ćete sigurno uživati. Možete ih filovati orasima, šećerom, džemom ili nekim posnim kremom. Najbolje je da šećer i orase pospete na tople palačinke kako bi se lepše rastopilo i bilo ukusnije. Takođe, možete praviti i slane, svakako ćete uživati, jer uvek je pravo vreme za palačinke. 

U nastavku pročitajte recept za posne palačinke.

Sastojci:

  • 300 grama brašna
  • 1/2 kašičice soli
  • 1 kašičica šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 1 kašicica sode bikarbone
  • 50 ml ulja
  • 600 ml vode
  • džem od kajsije 
  • mleveni orasi

Foto: YouTube/Fast & Easy Recipes

Recept za posne palačinke

Priprema:

U činiji pomešajte brašno, so i šećer, pa sjedinite ručnom mutilicom. Potom dodajte vanilin šećer i prašak za pecivo, zatim i sodu bikarbonu. Kada ste to sjedinili dodajte ulje i vodu, malo po malo. Kako dodajete vodu tako sjedinjujte ručnom mutilicom, da razbijete grudvice koje su nastale. Potrebno je da to radite nekoliko minuta, kako biste postigli pravi efekat. Zapravo, to je to. Smesa je spremna. Nauljite pleh u kom ćete peći palačinke.

Stavite jednu kutlaču smese. Pecite oko 2 minuta sa obe strane dok ne dobije zlatnu boju. Na kraju filujte palačinke džemom od kajsija, ili nekim drugim džemom, a onda pospite orasima. Takođe, danas možete kupiti i posne kremove, kao i posni mleveni keks, te ako ste ljubitelji tih kobminacija takođe možete uživati bez griže savesti.

Prijatno!

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading