ZAPEČENE TIKVICE IZ RERNE U BEŠAMEL SOSU: Sočno i kremasto jelo koje se može jesti za sve obroke
Kada nemate ideju šta biste pripremali porodici, spremite ovo.
Kada nemate ideju za ručak ili večeru, nemojte da zaboravite na ovaj recept. Punjene tikvice mlevenim mesom i zapečene u rerni osvojiće sva vaša čula. Pred vama je recept za najjednostavniju pripremu do sada. Tikvice možete puniti i nekim drugim sastojcima, svakako nećete pogrešiti, a kombinacije su razne.
U nastavku pogledajte recept za zapečene punjene tikvice.
Sastojci:
- 4 manje tikvice
- 400g mlevenog mesa
- 1 glavica crnog luka
- so
- biber
- suvi začin
- 50 g pirinča
- ulje za prženje
Bešamel sos:
- 30 g putera
- ulje
- 2 kašike brašna
- 400 ml mleka
- so
- biber
- suvi začin
- 100 g kačkavalja
Priprema:
Zagrejte ulje u šerpi. Ubacite sitno seckan crni luk, posoljen. Propržite, a onda dodajte mleveno meso. Dodajte kašičicu suvog začina i 50 grama obarenog pirinča. Sjedinite sve kašikom i pržite.
Potom izdubite sredinu tikvice. Izdubljenu sredinu tikvice napunite filom od mesa, stavite oko tri kašike. Tikvice stavite u pleh premazan puterom. Dodajte još malo putera ili margarina preko tikvice.
U posebnoj šerpi otopiti kockicu putera i malo ulja. Kada se zagrejalo dodajte dve kašike brašna. Pržite pa dodajte oko 200 mililitara mleka. Dodajte još mleka i suvi začin pa sjedinite i kuvajte. Time premažite tikvice i dodajte 100 grama narendanog kačkavalja.
Pecite na pola sata na 180 stepeni. Izvadite, pustite malo da se ohladi i služite. Uživajte!
Prijatno!
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)