PITA OD JEDNE TIKVICE BEZ KORA: Savršen obrok koji ćete obožavati, idealan za one koji nemaju mnogo vremena
Recept za domaću pitu koja se sprema za nekoliko minuta.
Ako ne znate šta biste danas spremali za večeru, pred vama je odličan recept za pitu koja se pravi od jedne tikvice. Naravno, to nije jedini sastojak, ali definitivno, tikvice su osnova ovog recepta. Uživaćete u pripremi jer je jednostavna, ali i u ovom obroku koji se sprema izuzetno brzo.
Kada napravite pitu, biće pečena za tačno 40 minuta.
U nastavku pogledajte recept za pitu sa tikvicama.
Sastojci:
- 1 tikvica
- 2 jaja
- 2 ravne kašičice soli
- biber
- 1 mladi luk iseckan
- 2 čena belog luka
- 5 kašika brašna tip 400
Priprema:
Tikvicu (sa korom) narendajte na krupno rende. Ocedite tikvice od viška vode, a onda posolite. Na sitne komadiće isecite jedan mladi luk, a dva čena belog luka izgnječite. U tikvice dodajte jaja, a onda i luk. Sjedinite varjačom ili kašikom. Mešajte dok ne postane ujednačeno. Zatim u smesu dodajte brašno i prašak za pecivo. Mešajte.
Pecite u kalupu ili plehu. Na dno pleha u kom ćete peći stavite papir za pečenje, malo nauljen. Izlijte pripremljenu smesu od tikvica u pleh. Zagladite kašikom ili varjačom vrh pite koju treba preći. Pospite susamom. Pecite na 200 stepeni oko 40 minuta dok gornji sloj pite ne bude pečen. Takođe, da biste znali da li je jelo pečeno, možete probosti pitu čačkalicom, a ako je čista, znači da je spremna za jelo.
Kada se ohladi spremno je za serviranje. Služite uz šolju hladnog jogurta ili krišku domaćeg sira.
Prijatno!
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)