DETALJAN JELOVNIK ZA DETOKS OD 7 DANA: Dijeta koja će ukloniti ono što nijedna žena NE ŽELI NA PLAŽI!
Predlažemo jednonedeljni režim ishrane koji će vam pomoći da izgubite famoznih tri, četiri kilograma koji se nalaze baš na mestima gde ne bi trebalo, a da se pritom osećate poletno, odmorno i puni energije, pri tom, toliko je osvežavajuće da će vam i celulit nestati za tren!
Pred polazak na more, mnoge žene tragaju za dijetama koje će im pomoći da se brzo reše viška kilograma, uz uslov da ih nakon toga još brže ne vrate. Pred vama je jednonedeljna detoks dijeta nutricioniste Branke Mitrović, koja će vam pomoći da izgubite onih famoznih tri, četiri kilograma koji se nalaze baš na mestima gde ne bi trebalo a da se pritom osećate poletno, odmorno i puni energije. Nakon toga sledite plan kako da korigujete ishranu i izbegnete jo-jo efekat.
Za razliku od dijeta koje ste uvek započinjali ponedeljkom, ovaj režim krenite da sprovodite od subote. Tako ćete se lakše i jednostavnije organizovati, naročito ukoliko imate slobodan vikend. U subotu odmah posle buđenja izmerite težinu, a santimetrom širinu grudi, struka, kuka, bedara, butina, listova i nadlaktice. Sve ubeležite, pa nakon nedelju dana uporedite.
Ovo je predlog jelovnika za sedmodnevnu dijetu. U slučaju da osećate glad, pojedite još jedno kuvano jaje ili čorbu od povrća.
SUBOTA - CRVENI DAN
Doručak 9 časova: čaša od 3 dl soka od paradajza
Užina 11 časova: jedna crvena jabuka
Ručak 13 časova: salata od 250 g paradajza, 150 g sira (od 5 do 10% mlečne masti), 2 kašičice maslinovog ulja, malo morske soli, origano, bosiljak i rukola
Užina 16 časova: 3 suve šljive
Večera 18 časova: 150 g grilovanog lososa, 2-3 barene šargarepe i 2 kašičice maslinovog ulja
NEDELJA - ZELENI DAN
Doručak 9 časova: 300 g kivija ili čaša soka od svežeg kivija
Ručak 13 časova: 150 g grilovanog belog pilećeg ili ćurećeg mesa i šolja barenog spanaća sa 2 kašičice maslinovog ulja
Užina 16 časova: 5 badema
Večera 18 časova: 400 g barenog brokolija sa 2 dl jogurta
PONEDELJAK - NARANDŽASTI DAN
Doručak 9 časova: 3 dl soka od šargarepe i pomorandže
Užina 11 časova: 2 pomorandže
Ručak 13 časova: 2 barena jaja i 3 sveže narendane šargarepe sa limunovim sokom sa 2 kašičice maslinovog ulja
Užina 16 časova: 4 suve kajsije
Večera 18 časova: 300 g pečene bundeve* ili tanjir čorbe od bundeve sa 2 kašičice maslinovog ulja
* Ukoliko ne možete da nabavite bundevu, zamenite je šargarepom ili krompirom, a možete se poslužiti i zamrznutom, rendanom bundevom
UTORAK - LJUBIČASTI DAN
Doručak 9 časova: 250 g borovnica (mogu i zamrznute) ili 2 dl prirodnog soka od borovnice bez dodatog šećera
Užina 11 časova: 5 suvih šljiva
Ručak 13 časova: 300 g barene cvekle sa 2 kašičice maslinovog ulja i manja konzerva tunjevine
Užina 16 časova: 25 g lešnika
Večera 18 časova: grilovani plavi patlidžan sa 100 g sira od maksimum 10% mlečne masti
SREDA-ŽUTI DAN
Doručak 9 časova: 300 g ananasa ili soka od sveže ceđenog ananasa
Užina 11 časova: 2 dl jogurta ili kiselo mleko sa malim procentom mlečne masti
Ručak 13 časova: 150 g grilovanog belog mesa i jedna žuta paprika
Užina 16 časova: 30 g suvog grožđa (belog)
Večera 18 časova: 250 g kuvanog kukuruza
ČETVRTAK - VOĆNI DAN
Doručak 9 časova: 3 dl soka od raznog voća po izboru
Užina 11 časova: pomorandža
Ručak 13 časova: 2 banane
Užina 16 časova: 30 g koštunjavog voća po izboru
Večera 18 časova: 100 g suvog voća po izboru
PETAK - DAN ZA POVRĆE
Doručak 9 časova: 3 dl ceđenog soka od povrća - osnova može da bude šargarepa, celer, cvekla... Možete kupiti i prirodno ceđeni sok bez dodataka šećera i konzervansa
Užina 11 časova: vezica rotkvica
Ručak 13 časova: 350 g svežeg povrća - zelena salata, paradajz, krastavac, zelena paprika... Tome dodajte malo limunovog soka, 2 kašičice maslinovog ulja i šolju barenog spanaća
Užina 16 časova: 300 g kupusa izrendanog kao salata ili samo grickajte komadiće
Večera 18 časova: čorba od povrća. Najbolje bi bilo da je napravite od brokolija, šargarepe, karfiola i sve to začinite sa malo organskog suvog začina i 2 kašičice maslinovog ulja
Režim posle dijete:
DORUČAK
1. 125 g mladog sira i salata
2. kuvano jaje i salata
3. kiselo mleko i krastavac
UŽINA
voće
RUČAK
1. šolja variva od povrća, šolja salate i 120 g crvenog mesa grilovanog na kašičici maslinovog ulja
2. šolja variva od povrća, šolja salate i 120 g grilovanog belog ili ćurećeg filea na kašičici maslinovog ulja
UŽINA
voće
VEČERA
1. Tri puta nedeljno: šolja svežeg povrća kao salata i 150 g bele ribe ili 110 g grilovane plave ribe na 5 g maslinovog ulja
2. Četiri puta nedeljno: šolja povrća kao varivo ili svežeg kao salata sa 125 g mladog sira ili sa kiselim mlekom
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)