Domaći umak idealan za sve vrste mesa
Ovaj ukusni umak, pravi je američki dodatak burgerima, a jednostavno se priprema i kombinuje sa svim vrsama mesa. Danas vam donosimo recept za njegovu pripremu, kako biste ga uvek imali u frižideru, spremnog za serviranje uz glavno jelo.
Sastojci:
- 3 kašike kečapa
- 5 kašika majoneza
- 3 kašike sitno iseckanih kiselih krastavčića
- 1 sitno iseckana paprika
- 1 crveni luk, sitno iseckan
- 1 čen belog luka
- Kašičica sirćeta
- 1/2 kašičice aleve paprike
- Prstohvat soli
- 2 tvrdo kuvana jajeta
Priprema:
U posudu sipajte kečap, majonez, dodajte papriku i kisele krastavce. Zatim dodajte naseckane crveni i beli luk, jaja i sirće. Sve dobro izmešajte i probajte. Dodajte prstohvat soli i alevu papriku, a po potrebi možete dodati i više.
Umak možete držati u plastičnoj ili staklenoj posudi, spremiti u frižider na nekoliko dana i koristiti po potrebi. Savršeno će ići uz sve vrste mesa, i biće sastavni prilog vašem glavnom jelu.
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)