STRAST U ZALOGAJIMA: Napravite sami najkremastiju tortu bez pečenja
Sir i čokolada odličan su desertni par, koji možete pripremiti u obliku torti za svečane događaje ili kada jednostavno želite da počastite sva svoja čula finim kolačem. Združite ove slatke favorite u jednu neodoljivu kombinaciju koja se brzo priprema i još brže jede.
Potrebno je:
- 150 gr keksa
- 100 gr maslaca
- 2 kašike kakaoa
- 300 gr čokolade za kuvanje
- 500 gr sira maskraponea
- 200 gr šećera u prahu
- 250 ml slatke pavlake
Priprema:
Usitnite keks i pomešajte s rastopljenim maslacem. Obložite kalup za pečenje papirom, pa na njega položite podlogu od keksa i putera.
Mikserom umutite slatku pavlaku, dodajte maskarpone sir, šećer u prahu i rastopljenu čokoladu.
Dobro promešajte dok ne dobijete glatku smesu, pa je prelijte na podlogu od keksa. Ostavite ovako pripremljenu tortu da se stvrdne.
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)