DRVO ILI PLASTIKA, pitanje je sad: Koju DASKU ZA SEČENJE koristiti?
Ne bi bilo loše da u kući imate bar dve daske za sečenje - jednu drvenu, a jednu plastičnu - jer, u zavisnosti od vrsta namirnica, nije svejedno koju od njih koristite.
Na primer, na drvenoj dasci ne bi trebalo da sečete meso. Pitate se zašto?
Razlog je jednostavan - komadiće mesa koji se zadržavaju u pukotinama na dasci je veoma teško očistiti.
Zato meso secite na plastičnoj dasci, a drvena neka služi za seckanje povrća.
Ali, i tu ima izuzetaka. Recimo, luk ne bi trebalo seckati na drvenoj dasci jer upija mirise. Umesto toga koristite plastičnu dasku.
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)