IGRAJTE SE UKUSIMA: Napravite piletinu u soku od pomorandže!
Piletina je uvek pravi izbor, ali ovog vikenda probajte nešto drugačije. Napravite jelo koje donosi u vaš dom potpuno nove mirise, a ukus će oduševiti sve one koji probaju ovaj pravi specijalitet - piletina u soku od pomorandže.
Potrebno je
- pile od 1,5 kg
- 3 pomorandže
- koren celera
- manja glavica luka
- 3 zrna karanfilića
- veza peršuna
- 0,5 dl vinjaka
- 50 g maslaca. so, biber
Priprema
Pile operite, osušite, isecite na komade, posolite i pobiberite. Jednu pomorandžu prepolovite i u njenu koru zabodite zrna karanfilića. Preostale pomorandže dobro operite, oljuštite, koru sitno iseckajte, a pomorandže iscedite. Na vrelom ulju propržite seckani luk, dodajte komade piletine i pržite da porumene sa obe strane. Prelijkoru pomorandže, polutke pomorandži sa zrnima karanfilića i celer isečen na tračice. Smanjite temperaturu, poklopite i kuvajte 15 minuta na umerenoj temperaturi, sklonite poklopac i kuvajte još pet minuta. Meso i celer rasporedite u tanjire i prelijte sokom u kojem su dinstani.
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)