ZDRAVLJE NA USTA ULAZI: Punjene sušene paprike bez mesa!
Iz Bakine kuhinje danas izdvajamo odličan postan recept za punjene sušene paprike.
Potrebno je:
- 10 suvih paprika
- 1 praziluk
- 2 šargarepe
- 3 čena belog luka
- 100 gr pirinča
- 1 -2 paradajza
- 100 gr seckanih oraha
- suvog začina
- aleve paprike
- biber
- ulje
Priprema:
Na ulju propržiti praziluk i rendanu šargarepu, dodati seckan beli luk, alevu papriku, biber, začin, opran pirinač, seckan orah i sve dobro izmešati.
Paprike potopiti u mlaku vodu nakratko, pa puniti nadevom.
Zatvarati kolutovima paradajza. Ređati u tepsiju koju malo podmažete uljem. Nalijte vodom, pa kuvajte oko 20 minuta. Naseći još jedan veći paradajz, pouljiti malo papriku, pa je staviti u rernu još na 15-20 minuta da se zapeče i tečnost ispari. Fantastične su za vreme posta, mogu se jesti i hladne.
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)