Vreme je za jesenji slatkiš broj 1: Sočniju poslasticu od ove nećete jesti
U ovom receptu bundeva se dinsta, a kore mažu puterom.
- Sastojci: 500g tankih kora za pitu, 100g putera, 100ml ulja.
- Suva smesa: 5 kašika griza, 10 kašika šećera, 1 kašičica cimeta, 150 g mlevenih oraha.
- Smesa sa bundevom: 1 kg očišćene i izrendane bundeve, 3 kašike šećera, 1 kesica vanilinog šećera
- Sirup: 300 g šećera, 300 ml vode.
Priprema: Prvo pripremiti smesu sa bundevom. Izrendanu bundevu zajedno sa šećerom i vanilinim šećerom staviti u dublju posudu i promešati. Posudu sa bundevom staviti na vatru i na srednjoj temperaturi dinstati dok bundeva ne omekša i dok ne ispari tečnost. Skloniti sa vatre i ostaviti da se ohladi.
Ivice kora malo saviti ka unutra, pa kore uviti u rolat. Na isti način spremiti i ostale. Pripremljene pite staviti u podmazani pleh. Iseći na parčiće, pa preliti ostatkom masnoće kojom smo prskali kore. Staviti pitu da se peče, u prethodno zagrejanu rernu na 180 stepeni. Pečenu pitu izvaditi i ostaviti da se ohladi.
Za to vreme napraviti sirup - u dublju posudu staviti šećer, preliti vodom, pa staviti na vatru. Povremeno promešati, da se šećer rastopi. Od momenta ključanja sirup kuvati na srednjoj temperaturi poklopljeno 10 minuta. Hladnu pitu preliti vrelim sirupom i ostaviti da pita upije sav sirup i da se ohladi na sobnoj temperaturi. Staviti pitu u frižider, najmanje jedan sat, pa je poslužiti.
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)